На 24 юни тази година ще бъде изстреляна мощната ракета

...
На 24 юни тази година ще бъде изстреляна мощната ракета
Коментари Харесай

SpaceX ще изведе в космоса праха на 152 мъртъвци

На 24 юни тази година ще бъде изстреляна мощната ракета Falcon Heavy на галактическата компания на Илън Мъск SpaceX.

С набирането на клиенти, които желаят да изведат праха на околните си в космоса, се занимава компанията Celestis Memorial Spaceflights . Тя слага останките в специфични капсули, които се закрепват на един от научните спътници.

За SpaceX това е първият път за извеждане на прахуляк на умряли хора. Но за Celestis Memorial Spaceflights не е. Компанията постоянно купува места в галактическите кораби и научните спътници.



Капсулите с прахуляк се залепват една към друга и по-късно към железна кутия, която се закрепва към един от спътниците. Този път Celestis закупи място на галактическия уред Orbital Test Bed, основан от компанията General Atomics. Не всички капсули са идентични. Семейството на кремирания може да избере да изведе в космоса прахуляк с тегло от 1 до 7 грама.

Всеки може да бъде заровен в космоса. Цената е $5000 за 1 грам прахуляк . Върху капсулата може да бъде гравирано името, годините живот и къса епитафия.

Интересно е, че Илън Мъск смята това трето подред изстрелване на тежката ракета Falcon Heavy за най-сложното в цялата история на SpaceX. Причината е освен огромната маса на товара, а и че няколко галактически апарата би трябвало да бъдат доставени на разнообразни орбити. Този път SpaceX ще извежда няколко устройства – новият атомен часовник на НАСА, пробният транспортен съд със слънчево платно и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР