На 24 юни 2021 г. в Пловдив Електроразпределение Юг (част

...
На 24 юни 2021 г. в Пловдив Електроразпределение Юг (част
Коментари Харесай

EVN откри новия си диспечерски център за управление на електроразпределителната си мрежа

На 24 юни 2021 година в Пловдив Електроразпределение Юг (част от групата на EVN България) откри напълно новият си диспечерски център. От него се реализира денонощен мониторинг, надзор и ръководство на електроразпределителната мрежа и уреди в Югоизточна България.

Диспечерският център е на стойност 4 млн. лева като той бе построен за една година и половина в интервала декември 2019 - май 2021 година Новото оборудване е една от най-важните вложения на компанията в съвременни технологии и инфраструктура за по-голяма сигурност на електрозахранването и дейно диспечиране на енергийните товари.

Сред формалните посетители на откриването бяха Александър Сипек, районен управител на EVN България, Йоахим Гасер, ръководител на съвета на шефовете на Електроразпределение Юг, Тодор Чонов, зам.-кмет на община Пловдив, Мирослав Дамянов, зам.-министър на енергетиката, както и Ангел Стоев, регионален шеф на област Пловдив.

Александър Сипек съобщи при откриването: „ С новия диспечерски център EVN способства в още по-голяма степен за несъмнено електрозахранване за нашите клиенти в Югоизточна България. Диспечерският център включва най-новите технологии в областта на диспечирането на разпределителни мрежи. Той е добра причина за развиване и цифровизация на мрежата и нашите услуги. С новия център ще можем да посрещнем по-добре от ден на ден увеличаващият се брой на ВЕИ централи, които имат потребност от гъвкаво диспечиране, поради волатилността на тяхното произвеждане. За нас е значимо, че с тази нова облага ще продължим да способстваме за облика на Пловдив като софтуерна локация “, добави той.

„ Искам да благодаря и да поздравя всички сътрудници, които участваха в реализацията на този план. Неговата реализация, в изискванията на рестриктивните мерки по отношение на пандемичната конюнктура, беше огромно предизвикателство, с което се справихме. Пожелавам на сътрудниците доста продуктивни и сполучливи дни в новата им постройка “ сподели от своя страна Гасер.

Мирослав Дамянов съобщи: „ Този нов диспечерски център е последна дума на техниката. Приветствам напъните на ЕVN да продължи да влага и това е значимо за развиването на бизнеса. “

Новият диспечерски център на Електроразпределение Юг е първият в страната независим център за ръководство на мрежата, построен от разпределителна компания. Модерната двуетажна постройка е със специфичен режим и надзор на достъпа и 3-степенна система за сигурност. Тя разполага с места за 40 сътрудника, профилирани диспечерски зали, работни пространства и други Сградата ще употребява централно отопление през зимата, както и централно изстудяване от EVN Топлофикация през лятото.

Модерният център е оборудван с най-нови SCADA системи – за автоматика и дистанционно управление на обекти от мрежата (телемеханика). В него има опция за по-нататъшно внедряване на най-новите IT технологии. От него се поддържа 24-часова връзка телефонният център на EVN за обслужване на клиенти, както и връзка с Клиентските енергоцентрове по места.

Заедно с вложенията на EVN в други огромни планове в Пловдив - новите водогрейни котли в EVN Топлофикация, изграждащата се сега подстанция „ Евмолпия “, както и нови здания на Клиентски енергоцентрове Пловдив Север и Юг – общата инвестиция за града през тази година възлизат на близо 40 млн. лева
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР