На 24 януари Американската академия за театрално и филмово изкуство

...
На 24 януари Американската академия за театрално и филмово изкуство
Коментари Харесай

Гледаме номинирания за 9 награди Оскар „Баншите от Инишерин“ в кината от 3 февруари

На 24 януари Американската академия за театрално и кино изкуство разгласи номинациите за премията „ Оскар “, които при започване на март ще бъдат връчени за юбилейния 95-и път. Един от главните фаворите за спечелването на влиятелната статуетка е шедьовърът на Мартин Макдона Баншите от Инишерин, който беше отличен в цели девет значими категории, измежду които за най-хубав филм, постановка, автентичен сюжет, монтаж и музика.

Останалите четири номинации бяха поделени сред страхотните артисти, в лицето на Колин Фарел за основна мъжка роля, Брендан Глийсън и Бари Киогън за поддържаща мъжка роля и последна, само че не на последно място – Кери Кондън за поддържаща женска роля. Именно тe са във фокуса на извънреден взор зад кадър, отдаден на неповторимата екранна двойка Фарел-Глийсън, които виртуозният Мартин Макдона събира за повторно след впечатляващия си дебют В Брюж.

Видеото разкрива любопитни детайлности, както за основните героите и по какъв начин техните качества се припокриват с тези на Колин Фарел и Брендан Глийсън, по този начин и за историята, в центъра на която е едно другарство, чийто край раздрусва дребната, затворена общественост на уединен остров край западното крайбрежие на Ирландия.

Изключително занимателен, само че по едно и също време с това и прочувствено печален, Баншите от Инишерин споделя за двама дългогодишни другари Падрик (Фарел) и Колм (Глийсън), чиито връзки се оказват в задънена улица, откакто Колм ненадейно взема решение да приключи другарството им. Поразеният Падрик прави неспирни опити да оправи връзката, само че това единствено затвърждава решителността на Колм и когато той насочва обезверен ултиматум, събитията бързо ескалират с шокиращи последствия.

Изображение: Forum Film

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР