На 24 май по традиция се провежда прием в Националния

...
На 24 май по традиция се провежда прием в Националния
Коментари Харесай

Румен Радев на приема в НИМ: Само на 24 май България е единна, усмихната и уверена

На 24 май по традиция се организира банкет в Националния исторически музей (НИМ), на който хазаин е президентът Румен Радев и неговата брачна половинка Десислава Радева. Там довечера се събраха учени, актьори, писатели и хора на изкуството.

В приветственото си слово към всички посетители президентът означи, че единствено на 24 май България е „ единна, усмихната и уверена “ . Той акцентира и ролята на българската просвета и книжовност в развиването на Европа.

Той разяснява и премията " Букър " за Георги Господинов

„ Има един ден в годината, в който България е такава, каквато всички ние желаеме да я забележим – единна, усмихната, одухотворена, уверена в себе си “, съобщи Румен Радев пред събралите се посетители в Бояна.

По-рано той се включи в п разничното шествие в София и насочи одобрение, в което акцентира, че България има важен принос в развиването на Стария континент.

Снимка: БГНЕС

„ Българската писменост, славянската словесност, богослужебна традиция и богомилството са вградени в културния код на континента . Затова ние - българите, сме неделима част от Европа. Не по благосклонност, а по принос. Не за услуги, а поради заслуги “, съобщи той.

Те ще се причислят към шествието във връзка празника

Президентът означи също по този начин, че 24 май е единственият празник, който не провокира разногласия, злободневни полемики и разделяне в обществото.

Снимка: БГНЕС

„ За първи път виждам толкоз хора, излезли да почетат празника. Убеден съм, че духовният напредък, който залива българските улици и площади през днешния ден, е залогът, че като народ ще надмогнем всяко тестване , че България ще бъде единна, още по-силна и духовно богата “, съобщи още Румен Радев.

По мотив 24 май ви призовахме да споделите ги споделите с нас

В приветствието си президентът означи и триумфа на Георги Господинов , дефинира триумфа му като „ исторически “, а премията му - като самопризнание за българския език и просвета. „ Чудесен подарък за днешния празник “, означи още президентът.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР