На 24 март Парламентът прие удължаване на действието на законодателството

...
На 24 март Парламентът прие удължаване на действието на законодателството
Коментари Харесай

Парламентът подкрепя удължаване на действието на правилата за Роуминга

На 24 март Парламентът одобри удължение на действието на законодателството за роуминга, което анулира таксите за крайните клиенти. Първоначално то бе признато през юни 2017 година и без удължаването би изтекло през юни 2022 година Решението, което е част от тактиката на Европейски Съюз за поощряване на цифровата промяна, би трябвало да бъде публично доказано и от Съвета. Това разгласи Европейският парламент на формалния си уебсайт.

По-голямо потребление на мобилни цифрови услуги

Отмяната на таксите за роуминг важи за цялото Европейско икономическо пространство, което включва 27-те страни от Европейски Съюз, Исландия, Лихтенщайн и Норвегия. По оценки досега 170 млн. души са се възползвали от разпоредбите при пътуванията си из Европа.

Използването на данни в роуминг през лятото на 2019 година се усили 17 пъти по отношение на лятото на 2016 година, което бе последното преди анулацията на таксите.

По-добро качество, повече услуги

Новият правилник ще удължи използването на актуалните правила за още 10 години. Законодателният текст също по този начин цели да подсигурява високо качество на услугите за потребителите, сравнимо с това, което те употребяват на домашния си пазар.
Хората ще имат опция да се свържат със служби за незабавна помощ гратис.
Операторите ще би трябвало да осведомят потребителите за нарасналите цени на някои услуги при роуминг, да вземем за пример за оказване на техническа помощ или потребителски центрове на самолетни компании или застрахователи.

Телекомуникационните оператори и роумингът

Законодателството също по този начин цели да обезпечи допустими условия за операторите, които оферират телекомуникационни услуги, и да ги подтиква да развиват мрежите си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР