На 24 февруари, в чест на годишнината от началото на

...
На 24 февруари, в чест на годишнината от началото на
Коментари Харесай

Над 20К/мес. от Народния за Морфов, колко взема от Путин за представление за Деня на войната в Москва е загадка засега

На 24 февруари, в чест на годишнината от началото на войната на Русия против Украйна, в държавния спектакъл на Гогол в Москва, персонално следен и с управление назначено от президента Путин, откакто той разчисти дисидентите от трупата, ще има зрелище на европейски режисьор – чудесна агитация за режима . В ролята на европейския режисьор е Александър Морфов от Ямбол, България.

Срещу какви пари идолът на българската демократична общност е дал името си на режима не е ясно към този момент, само че се опитваме да проучим. Преди това той представяше същия си театър Полет над кукувиче гнездо в също държавния Театър на Ленинския комсомол, който е толкоз непосредствен до властта, че неговият национален актьор Дмитрий Певцов стана единственият представител на специалността в съветския парламент. Апропо, артистите от Ленком ще показват спектакъла в Театъра на името на Гогол. Сред тях и " национални ”, дори изпълнителят на ролята на Брежнев в тв сериала, отдаден на него.

Докато дирим какъв брой са Путиновите възнаграждения за Морфов , които евентуално са създали допустимо закупуването на къща в Гърция от него наскоро при нарасналите цени на парцелите в южната ни съседка ( към този момент рядко са под 500 000 лева, а приличните са над милион), научихме какви са сензационните за бедната ни просвета хонорари, които той получава, освен това от държавната хазна, не от частни планове, което би оправдало размера им.

Над 20 000 лева месечно взема Александър Морфов, с цел да се води основен режисьор на Народния спектакъл , т.е. от държавния бюджет. Договореният преди по-малко от година с идването на новия шеф, който го върна, пакет включва две пера.
6000 лева е неговата заплата, а останалите пари се образуват като авторски. Той получава големия % от 10 на 100 от всеки лев доход за спектаклите, които е сложил на сцената. Обикновено това са 4 представления месечно, които му носят най-малко 14 000 лева, а действително са вероятни и над 20 000 лева единствено по това перо. Другите режисьори получават в пъти по-ниски проценти.  

В тази сума не влизат парите, отпускани на жена му Рени Врангова, която работи по трудоустройване, защото отвън съпружеството и свръзнате с него задължения не би могла да се похвали с особени артистични достижения.
Интересното е, че пиарът и рекламата, с цел да се пълнят салоните и да носят пари на Морфов в персоналното му качество, естествено също се правят за сметка на данъкоплатеца от съответните служби на Народния спектакъл, към които той е изключително и демонстративно сериозен.

За сметка на данъкоплатеца са и вредите, които той нанася в Народния спектакъл в моменти на своя креативен яд, с който съобщи, че се гордее. Плащаме ги ние. Въпреки високите приходи на режисьора, които отново идват от нашия джоб.  

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР