На 24 април в САЩ бяха регистрирани 36 738 случая

...
На 24 април в САЩ бяха регистрирани 36 738 случая
Коментари Харесай

Голямата дилема кое да спасим

На 24 април в Съединени американски щати бяха регистрирани 36 738 случая на ковид на дневна база. Последва спад до 17 618 на 11 май. Към тогавашна дата изглеждаше, че най-лошото е минало и президентът Доналд Тръмп настоя стопанската система да бъде отворена. Тогава доктор Антъни Фаучи – най-хубавият специалист по инфекциозни заболявания за Океана, предизвести, че предприемането на сходна крачка е прекомерно рано и че може да се стигне до само че растеж на заболелите, както и на смъртните случаи и да затрудни икономическото възобновяване.

Лошата прогноза се оказа действителност и на 26 юни в Съединени американски щати бяха регистрирани 45 300 инфектирани в границите на едно денонощие, което докара до налагане на карантина в 16 американски щата. Това провокира спор дали да се избави човешки живот, само че да се нанесат стопански вреди или стопанската система наново да бъде повторена без взимане на защитни ограничения. Повечето страни по света одобриха първия метод. Сред тях са Италия, Испания, Франция и Германия, които изчакаха да записват забележителен спад в новозаразените. Всички те през днешния ден се възползват от този метод и отвориха стопанските системи си в точния момент за летния сезон.

Какви обаче са публичните настройки към двата метода? От 13 200 интервюирани от 11 страни 67% са на мнение, че първостепенната задача на държавните управления би трябвало да е спасяването на човешки живот, даже в случай че това значи локалната стопанска система да понесе вреди и възобновяване ѝ да е по-бавно. Други 33% обаче регистрират, че за държавните управления е по-важно да спасят работните места посредством рестартиране на стопанската система, в сравнение с да подхващат ограничения за предотвратяване от вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР