На 23 януари 2024 година в Държавна финансово-стопанска гимназия Интелект“,

...
На 23 януари 2024 година в Държавна финансово-стопанска гимназия Интелект“,
Коментари Харесай

Среща за опасностите, които дебнат в интернет се проведе в ДФСГ „Интелект“

На 23 януари 2024 година в Държавна финансово-стопанска гимназия „ Интелект “, гр. Плевен беше извършена среща с представители на Министерство на вътрешните работи. Инициативата е част от Национална превантивна стратегия „ Предпазване на младежите от закононарушения “, като тематиката на презентацията е: „ Превенция на закононарушения и виктимизация с потребление на осведомителни и информационни технологии “. С голям интерес учениците от ДФСГ „ Интелект “ наблюдаваха лекцията на специалистите, в която на наличен език бяха обяснени заплахите, които дебнат от интернет-мрежата - особеностите на фишинг измамите, злоупотребата с персонална финансова информация и персонални данни, изнудване посредством потребление на обществените мрежи, измами посредством подправени уеб сайтове за онлайн търговия. Темата за киберпрестъпността е изключително настояща през днешния ден. Тя визира въпросите, свързани с безвредния интернет и с това по какъв начин да се предпазят младежите от рисковете, които крият актуалните средства за връзка. Вниманието на гимназистите бе ангажирано с необятните благоприятни условия за контакти и другарство, които дават обществените мрежи и интернет, само че също по този начин и с огромните рискове и с рисковете, пред които са изправени младите консуматори.
Полицейските чиновници показаха нагледна информация за това по какъв начин един младеж може да попадне в лапите на телефонни измамници, по какъв начин може да се злоупотреби с персонални данни на потребителя, какви са методите в мрежата на педофили и на хора с незаконни планове и други Учениците от ДФСГ „ Интелект “ получиха и скъпи препоръки за безвредно и несъмнено сърфиране в мрежата; за нужните защитни дейности, когато са пред екрана на компютъра или телефона; за методите на реакция при подозрителен или злоумишлен контакт.
Подобни полемики свързани с „ Киберсигурността “ на подрастващите е изключително значима в актуалния цифров свят, като сходни беседи ще оказват помощ на младежите сами да оценят евентуалния риск в киберпространството и да заобикалят онлайн заплахите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР