На 23.02.2023 г. следовател от отдел Следствен“ на Софийска градска

...
На 23.02.2023 г. следовател от отдел Следствен“ на Софийска градска
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва смъртта на работника, паднал в асансьорна шахта

На 23.02.2023 година следовател от отдел „ Следствен “ на Софийска градска прокуратура (СО-СГП) в изискванията на необходимост организира оглед на местопрестъпление, с което беше формирано досъдебно произвеждане за вероятно осъществено закононарушение по член 123 от Наказателен кодекс.

В хода му ще се правят дейни дейности за събиране и инспекция на доказателства за да се откри дали има задоволително такива по смисъла на член 219, алинея 1 от Наказателен кодекс за привличане на обвинен, както и за покачване на обвиняване пред съд.

Ще се проверяват събитията, свързани с настъпването на гибелта на 34-годишния служащ В. Т., който на 23.02.2023 година е умрял на новостроящ се жилищен комплекс в ж.к. „ Дружба “ в гр. София, както и дали това се дължи на неведение или немарливо осъществяване на занимание или на друга правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.

Трупът на умрелия е открит към 16:30 часа през вчерашния ден на равнище -1 на новостроящата се постройка. Незабавно дежурен следовател от СО-СГП се е отзовал на подадения сигнал. До момента в хода на следствието са осъществени оглед на местопрестъпление, изискани и приложени са документи, други са изискани и се чака да бъдат предоставени, открити са очевидци, назначени са аутопсия и съдебномедицинска експертиза на натрупа на В. Т., както и токсикохимическа експертиза на проби от натрупа на умрелия. Към момента предварителното мнение на съдебномедицински специалист е, че получените контузии по тялото на В. Т. са височинни.

Разследването по случая продължава от следовател в СО-СГП под управлението и надзора на СГП. Предстоят разпити на очевидци, назначение на нови експертизи, както и други процесуални дейности.

В рамките на законовите си пълномощия СГП ще извърши всичко належащо, с цел да бъдат изяснени аргументите за гибелта на В. Т. и да бъде обезпечено цялостно, обективно и всестранно следствие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР