На 22 юни, за пета поредна година Русе ще е

...
На 22 юни, за пета поредна година Русе ще е
Коментари Харесай

Автомобили на близо 100 години ще дефилират из Русе

На 22 юни, за пета поредна година Русе ще е хазаин на Парад на ретро коли и мотоциклети . Събитието се провежда от Общинска фондация „ Русе – град на свободния дух “, Авто-мото клуб „ РУСЧУКЪ “, с поддръжката на Община Русе.
Участие са декларирали над 60 коли и мотоциклети от Русе, Бургас, Варна, София, Хасково, Стара Загора, Сливен, Разград, Кубрат и от Румъния. Регистрация на участници ще има и в деня на събитието. Автомобилите са от съвсем всички по-известни марки и някои ще бъдат показани за първи път в Русе. Регистрираните за присъединяване ретро возила са основани в интервала сред 1920 -1989 година.
Програмата планува сборният пункт на участниците да е паркинга на магазин „ Кауфланд ” в кв. „ Дружба ”.  Между 12 и 12:30 ч . ретро колите ще дефилират по централните улици на Русе. Маршрутът е: трасе на Писта Русе – бул. „ Христо Ботев “ - бул. „ Цар Освободител “ – бул. „ Съединение “ – ул. „ Майор Атанас Узунов “ – ул. Александровска.  След това колите и мотоциклетите ще се открият на ул. „ Александровска “ в сектора сред Паметника на руския боец и пресечката с ул. „ Майор Атанас Узунов “, където от 13 ч. публично ще бъде даден старт на проявата. Любителите на класическите возила ще имат опция да прегледат и да се снимат с неповторимите коли.
Предвиден е конкурс с десетки награди, както и атрактивна съпътстваща стратегия. Победителите ще бъдат избрани от жури, в което ще влязат специалисти в региона на автомобилизма. Чрез чоп ще бъде избран победител измежду феновете, който ще има опция да се повози в автомобила или мотоциклета любимец на публиката.
Част от съпътстващата стратегия ще бъде постерна галерия и фешън ревю на тематика „ Модата през годините в Русе “. Тя ще показва хронологично измененията в облеклото на русенци в интервала 1920 до 1989 година Ученици от Професионалната гимназия по облекло „ Недка Ив. Лазарова “ сами конструираха и създадоха моделите, които ще показват на фешън дефиле. За положителното въодушевление на участниците и гостите ще се погрижи  русенската група „ Апропо “. Водещ  на проявата ще бъде актрисата Ралица Константинова.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР