На 22 януари се навършват четири години от встъпването в

...
На 22 януари се навършват четири години от встъпването в
Коментари Харесай

Радев отбеляза 4 години като президент - ключови фрази от последната

На 22 януари се навършват четири години от встъпването в служба на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент. Те означиха годишнината с конференция, на която обрисуваха постиганатото в последните 12 месеца.
Държавният глава към момента не е оповестил дали ще се кандидатира за втори мандат.
В ролята си на държавен глава Радев упорства за смяна на стила на ръководство. В последната година той смъкна доверието си от държавното управление, а няколко месеца по-късно поддържа антиправителствените митинги и изиска оставките на премиера Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, напомни БНР.
Ето и някои от основните изречения, произнесени от Румен Радев в своята четвърта година като президент:
" Властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта ".
" Пеевски и Борисов - те са ортаци в бизнеса и в политиката ".
 Стратегическият съвет към Радев предлага смяна на управническия модел Стратегическият съвет към Радев предлага смяна на управническия модел
Обществото ни се нуждае от смяна на управническия модел и излекуване на връзките сред жителите и страната. Това е главният из...
" Тази власт се трансформира в знак на корупцията и на застоя ".
" Методичното тъпчене на закона и морала доведоха България до парализа на цели публични системи и институции. Официално смъквам доверието от държавното управление. "
" Не би трябвало да позволяваме да стане по този начин, ме един ден гладът нда победи страха ".
" Ако има нещо по-тревожно от самия вирус, това е демонстрираната беззащитност на българското държавно управление да се оправи с пандемията ".
" Прокуратурата се обрисува от ден на ден като политически състезател, който подкрепя спешния пиар на министър-председателя ".
 Кои пари да спре Борисов? Ами тези в чекмеджето, да вземем за пример Кои пари да спре Борисов? Ами тези в чекмеджето, да вземем за пример
В характерен жанр се обърна българският министър председател към президента. Попита го кои пари да спре и изреди - за пенсионерите ли, за служителите на реда ли,...
" Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата. Мутри вън! "
" Моят дрон е толкоз добър, че може да влиза в спални, да отваря чекмеджета и да ги тъпче с пачки евра ".
" Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата, която прокуратура мафията употребява за собствен щит ".
" ПРеходът стартира с мутрите. И ще приключи с изхвърлянето им от властта ".
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР