На 22 септември се навършват 112 години от независимостта на

...
На 22 септември се навършват 112 години от независимостта на
Коментари Харесай

България отбелязва 112 години независимост

На 22 септември се навършват 112 години от независимостта на България. В цялата страна ще има публични празнувания и тържества. Тази година поради COVID-19 някои тържества ще бъдат анулирани или празнувани алегорично, само че кулминационната точка на честванията по традиция е във Велико Търново.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще произнесе тържественото слово във Велико Търново. Тържествената заря-проверка ще стартира в 19.30 часа на площад „ Цар Асен І” пред крепостта "Царевец ". Честванията в града ще преминат под патронажа на ръководителя на българския парламент.

Председателят на Народното събрание ще одобри почетния строй на ротите на Националния боен университет. По традиция ще бъде прочетен манифестът, с който на 22 септември 1908 година цар Фердинанд прогласява независимостта на страната.

Денят на Независимостта на България ще бъде маркиран тържествено в гарнизоните в цялата страна. В честванията във връзка 112-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България ще вземат участие представителни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част (НГЧ) и Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “.

Военнослужещите ще се включат в церемониите по издигане на националния байрак на Република България, благодарствените молебени и в тържествените ритуали по полагане на венци и цветя пред паметниците на героите, починали по бойните полета за свободата и независимостта на нашата Родина в градовете Горна Оряховица, Стара Загора, Хасково, Сандански, Враца, Сливен, София, Русе, Варна, Бургас и Костинброд и в селата Опицвет и Климент.

В София в 12 ч. пред постройката на Президентството ще се извърши тържествена промяна на почетния гвардейски часовой.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР