На 22-ри януари плевенското Начално училище Патриарх Евтимий“ отбелязва 118

...
На 22-ри януари плевенското Начално училище Патриарх Евтимий“ отбелязва 118
Коментари Харесай

Плевенското НУ „Патриарх Евтимий” празнува 118 години от създаването си/СНИМКИ/

На 22-ри януари плевенското Начално учебно заведение „ Патриарх Евтимий “ отбелязва 118 години от своето основаване. Тържеството във връзка патронния празник се организира в зала „ Емил Димитров “ на НЧ „ Съгласие 1869 “ в наличието на възпитаници, учители, родители и посетители.



Празникът беше почетен и отпредставители на локалната власт в лицето на заместник-кмета на Община Плевен Елина Димитрова и заместник-председателя на Общинския съвет Генади Тодоров.



Директорът на учебното заведение Весела Йотова приветства всички с „ Добре пристигнали “ и с горделивост показа, че НУ „ Патриарх Евтимий ” е едно от най-старите образователни заведение в град Плевен.



Поздрав от името на Община Плевен във връзка годишнината на НУ „ Патриарх Евтимий ” насочи Елина Димитрова, която пожела на децата и техните преподаватели да бъдат здрави, все по този начин сполучливи и да сбъдват фантазиите си.



Тя сервира и привет от името на кмета на Общината доктор Валентин Христов, в който се споделя:

„ За мен е чест да Ви поздравя от името на Община Плевен и целия ни екип по случай 118 години от основаването на Начално учебно заведение „ Патриарх Евтимий ”! 118 години Вашето учебно заведение разсънва и разгаря искрата на обич към знанието и с чест носи името на своя патрон, отдал живота си за възхода на българската словесност и мотив за горделивост за всеки един българин. Общата ни задача - на родители и учители, е да възпитаме освен знаещи и можещи младежи, само че и почтени персони. Пожелавам на Вас и екипа Ви здраве, триумфи по пътя на знанието и сила за положителни каузи! Пазете традициите на Вашето учебно заведение и творете бъдещето! “.



Тържеството продължи с връчване на оценки на възпитаници, постигнали високи резултати на състезания и в образователния развой и издигнали с триумфите си престижа на учебното заведение. Последва музикална стратегия с присъединяване и на надарените деца от креативните школи при НЧ „ Съгласие 1869 “.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР