На 22 октомври 2013 г. ученик от девети клас в

...
На 22 октомври 2013 г. ученик от девети клас в
Коментари Харесай

Филип Чизм: Ученикът, който уби учителката си в училищната тоалетна

На 22 октомври 2013 година възпитаник от девети клас в гимназията Данвърс в Масачузетс на име Филип Чизм прави немислимото. Само на 14 години той грубо убива 24-годишната си учителка по математика Колийн Рицър.

Твърди се, че постоянно радостната Рицър, която дава всичко от себе си, с цел да помогне на учениците с математиката, в този съдбоносен ден през октомври е помолила Чизм да остане след учебно заведение. Тя обаче не знае за проекта, който младежът бе скроил няколко дни по-рано.

В края на образователния ден Чизм последва Рицер в учебната тоалетна. Размахвайки макетен нож, той я ограбва, изнасилва и убива, след което натъпква тялото й в кофа за отпадък и я закарва в гората зад учебното заведение.

Когато полицията го хваща на идната заран, Чизм към момента не е измил ръцете си и кръвта на жертвата му е на всички места по него.

 Box-cutter

Филип Чизм е роден на 21 януари 1999 година През есента на 2013 година се реалокира от Тенеси в Данвърс, Масачузетс, където не се радва на особена популярност в учебно заведение, само че е прочут като добър футболист. Един източник го загатва като „ противообществен “ и „ непрекъснато изтощен и изнемощял “.

Твърди се също, че по време на закононарушението майка му е преживявала сложен бракоразвод.

Междувременно Рицер е обичан член на преподавателския състав. Според един възпитаник, тя постоянно е била положителна и щастлива: „ Тя ме накара да желая да отида в час по математика “, споделя той.

И Филип не е изключение за нея. Един възпитаник чува Рицър да му прави комплимент за уменията да рисува в края тутакси и по-късно го моли да остане след учебно заведение, с цел да може тя да му помогне да се приготви за идния тест. След това се твърди, че Чизм очевидно се разстройва, когато тя загатва преместването му от Тенеси. Впоследствие учителката трансформира тематиката, само че очевидецът по-късно вижда, че Чизм наподобява като да приказва самичък на себе си.

Часове по-късно той прави немислимото.

 Danvers HS Surveillance Video

Сутринта на 22 октомври 2013 година новоинсталираната система от охранителни камери на гимназията в Данвърс демонстрира 14-годишния юноша да идва в учебно заведение с няколко чанти, които слага в шкафчето си. В тях му има макетен нож, маска, ръкавици и облекла.

Кадрите от защитата на учебното заведение демонстрират още по какъв начин Рицър излиза от класната стая към женската тоалетна на втория етаж към 14:54 часа.

След това може да се види по какъв начин момчето влиза в коридора и поглежда в нейна посока; връща се назад в класната стая и се появява още веднъж с качулката над главата и ръкавици и в този си тип влиза в същата тоалетна като учителката.

Там Чизм я ограбва – взима кредитните й карти, телефона и бельото, след което я изнасилва и намушква 16 пъти във врата с ножа. Една ученичка влиза в тоалетната в един миг, само че вижда единствено някой отчасти разсъблечен и купчина облекла на пода, от което взема решение, че хора се преобличат и бързо излиза.

Чизм се появява в няколко разнообразни екипа по време на закононарушението, което по-късно съгласно полицията демонстрира, че е възнамерявал убийството авансово. В 15:07 напуща тоалетната с качулка на главата и потегля към паркинга. Когато се връща след две минути, към този момент е облечен с нова бяла тениска.

След това отива назад в класната стая с друг суичър, този път червен, с качулка на главата си, а в 15:16 се връща в тоалетната като дърпа със себе си кофа за преработване. Появява се още веднъж с бялата тениска и черна маска, дърпайки кофата с тялото на Рицър в нея към асансьора и по-късно напуща учебното заведение.

Замъква кофата с натрупа чак до гориста околност зад учебното заведение, където още веднъж изнасилва безжизненото тяло на Рицер, само че този път с клон от дърво.

Следващата поява на Чизм пред камери е, когато се връща в учебното заведение, облечен с черна риза и очила и чифт кървави дънки, завършвайки злокобното си фешън шоу.

 Danvers Police/Public Domain

Когато нито той, нито младата жена се прибират след учебно заведение, и двамата са оповестени за изчезнали. След диалог с възпитаници и чиновници на учебното заведение полицията открива кръв в тоалетната, чантата на Рицър, окървавената кофа и окървавените облекла на учителката покрай пътеката за тичане в гората зад учебното заведение.

До 23:45 записите от камерите за видеонаблюдение са добити – и Чизм става главен обвинен. Междувременно момчето употребява кредитната карта на жертвата си, с цел да си купи билет за кино, а след което напуща салона, краде нож от магазин.

При претърсването му са открити кредитната карта и шофьорската брошура на Рицър. Чизм е отведен в локалната станция, където раницата му е претърсена и в нея са открити чантата и бельото на дамата, дружно с макетния нож, затрупан с към този момент засъхналата й кръв.

Според правосъдните документи, когато Чизм е запитан чия е кръвта, той споделя: „ На момичето. “ Когато го питат дали знае къде е тя, той смразяващо дава отговор: „. “

Така в 3:00 сутринта полицията открива ужасяващата панорама на полуголото тяло на Рицер, покрито с листа, покрай чифт изцапани бели ръкавици. Клонът, с който бе изнасилена, би трябвало да се извади от вагината й, а покрай натрупа е открита сгъната ръкописна записка с надпис „ Мразя ви всички “.

Филип Чизм е упрекнат в убийството, тежкото обезчестяване и въоръжен обир на Колийн Рицър, съден е като възрастен и на 26 февруари 2016 година получава присъда от най-малко 40 години затвор.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР