На 22 ноември 2019 г. Община Варна – дирекция Образование

...
На 22 ноември 2019 г. Община Варна – дирекция Образование
Коментари Харесай

Над 400 ученици от Варна се включват във фестивал, посветен на Менделеев

 На 22 ноември 2019 година Община Варна – дирекция Образование и юношески действия по програмата за извънкласни и извънучилищни действия на Община Варна за 2019 година, взаимно с  РУО-Варна, Търговско отделение на НТС - Варна и ЦПЛР-Народна астрономическа обсерватория и планетариум " Николай Коперник " – гр. Варна, провеждат фестивал, отдаден на 150 –та годишнина на периодическата таблица на Менделеев – на чудесните истини за природата от химичните детайли до голямата Вселена, а също и на фантазиите ни за полети към звездите.

От епохи изкуството и науката са тясно свързани, а когато създателите се въодушевяват от триумфите на учените, резултатът постоянно е повече от впечатляващ.

За участи във фестивала поръчка са подали 402 възпитаници под управлението на 44 учители от 24 учебни заведения и ЦПЛР на гр.Варна. Залите и пространствата на обсерваторията през целия ден на 22 ноември 2019 г ще бъдат превзети от  духа и гения на екипите на участниците във фестивала. Ще се обединят в едно заложбите на възпитаници и учители от варненските учебни заведения и ЦПЛР в региона на естествените науки, блестящото им логическо мислене и истински хрумвания дружно с техния артистичен, музикален и танцувален  гений, техният живописен взор и страсти.

Екипите са от  ученици с разностранни качества и учители по естествени науки и приложни изкуства. На сцената на НАОП ще бъдат показани 11 екипа с танцови и музикално–сценични авторски осъществявания, 2 клипа, 9 екипа с над 20 опита и 8 театрални постановки. В пространствата на НАОП ще бъдат подредени над 50 произведения на пластичното изкуство и 213 ресунки и постери.

Програмата на фестивала е оповестена на уеб страницата на НАОП “Николай Коперник “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР