На 22 май отбелязваме Международнния ден на биологичното разнообразие. Денят

...
На 22 май отбелязваме Международнния ден на биологичното разнообразие. Денят
Коментари Харесай

22 май - Международен ден на биоразнообразието

На 22 май означаваме Международнния ден на биологичното многообразие. Денят се празнува от 2001 година насам. Иницииран е и разгласен от Обединените народи, с цел да се усъвършенства информираността и разбирането за проблемите пред биоразнообразието.

България ратифицира Конвенцията през февруари 1996 година и от 16 юли 1996 година е пълноправен член. Страните по Конвенцията работят за доста понижаване на загубата на биоразнообразие в световен, народен и районен мащаб, включващо и битката с бедността и възстановяване на изискванията за битие на всички форми на живот на Земята.

През последните 100 години повече от 90% сортове култури са изчезнали от полетата на земеделските производители. Половината от породите на доста домашни животни са изгубени, а всички 17 съществени риболовни зони в света са с лов на риба на или над техните устойчиви граници. Различните локални системи за произвеждане на храни са застрашени, в това число обвързваните с тях локални и обичайни познания.

Загубите на биоразнообразие директно заплашват разнообразното хранене и здраве на човечеството, на него се крепи цивилизацията - по този начин написа във всички публични документи. Човечеството, което е най-безогледният потребител и най-хищен разрушител. Цивилизация, която е приела себе си за висш естествен закон.

“Но природата постоянно намира метод да ни подсети, че бъркаме и никой не е по-голям от нейния закон - салдото и храмонията. ”

Затова, когато мислим за биоразнообразие, не трябва да мислим за него като източник на храна и запас, а на част от себе си. Защото ние също сме част от това многообразие и по този начин, както изчезват типове, по този начин ние не вършим изключение. Съдба, която може би изцяло заслужаваме.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР