На 21-ви април стартира изграждането на търговски комплекс Ритейл парк

...
На 21-ви април стартира изграждането на търговски комплекс Ритейл парк
Коментари Харесай

Започна строителството на най-очаквания Ритейл парк Хасково 

На 21-ви април започва построяването на търговски комплекс „ Ритейл парк Хасково “. Комплексът е разположен в централната част на града, наоколо до кръстовището на бул. „ Г.С. Раковски “ и ул. ‚Дунав “. Първа копка направиха кметът на община Хасково Станислав Дечев и Стоян Колев, изпълнителен шеф на сдружението вложител в плана – „ Тринити кепитъл “ АД. Събитието събра публични лица от общинската администрация, представители на комерсиалните вериги, които ще оперират в комерсиалния парк, сътрудници в плана, църковни лица и посетители от цяла България. Начинанието беше благословено с церемониален водосвет.

Инвеститор в плана е „ Тринити кепитъл “ АД, водеща компания в създаване и ръководство на търговски центрове в България, притежател на най – огромния ритейлпарк в страната – „ Джъмбо плаза “. Проектантът е арх. Антон Щерев с архитектурното си бюро Арт Вижън-2015, основен реализатор на обекта е „ Чахов “ ООД, а с отдаването чартърен на комерсиалните площи са ангажирани интернационалните консултанти от „ Колиърс “.

„ Ритейл парк Хасково “ е един от най-очакваните търговски обекти в града и региона и се чака да отвориврати до началото на 2023 година Търговският парк от ново потомство ще покрива население от над 110 хиляди души и се утвърждава като дестинация за извършване на покупки с районно значение. В над 12 магазина и търговски обекти ще се обитават наложени български и интернационалните търговски вериги с известни марки, които за пръв път стъпват в града- полските фешън вериги за облекла и аксесоари “Sinsay ” и “Crop “, магазин за обувки „ ССС “, ”Sport Depot ”, представители на две от най – огромните вериги фешън дискаунтъри в Европа – “KiK ”, „ Pepco, ” както и аптеки ”Subra ” и „ Joy Optics ”. Ще бъдат показани на едно място разнообразни категории артикули и услуги – мода, обувки и аксесоари, спортни артикули, здраве и хубост, спортна зала, застрахователни и разплащателни услуги, оптика, аптека и други. Ще бъде завършена и зона за „ бързо хранене “. В композиция със прилежащите търговски обекти, които следва да бъдат построени през тази и идната година, Ритейл паркът образува обособена комерсиална зона с комерсиална повърхност над 14 500 кв.м. и 450 паркоместа, Общата отдаваема повърхност на „ Ритейл Парк Хасково “ независимо възлиза на към 6500 кв.м.

Инвестицията в „ Ритейл парк Хасково “ ще надвиши 5 млн. евро, а за цялата комерсиална зона ще бъде над 15 милиона евро. След осъществяване на капиталовите планове, се чака да бъдат разкрити над 150 работни места.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР