На 21 май протестиращи в София хвърляха яйца и червена

...
На 21 май протестиращи в София хвърляха яйца и червена
Коментари Харесай

Журналист по Дарик: Искащите неутралитет са същите неуки противници на ваксините и на Истанбулската конвенция

На 21 май протестиращи в София хвърляха яйца и алена багра по Дома на Европа - постройката на представителствата на Европейска комисия и Екологичен потенциал в България. Гледката скандализира много столичани, като емблематична стана фотографията на майка с бебе, която се пробва да почисти вредите директно след случая. Кадърът е дело на Кристи Куменова.

Към момента Министерство на вътрешните работи заяви, че води досъдебно произвеждане, като причинителите към момента се търсят. Кой и за какво има проблеми с Дома на Европа в София, законни ли са сходни форми на митинг, можем ли да вършим паралели с други сходни сюжети, само че с различен получател на публичния яд - тематиката коментирахав предаването " Кой приказва " по Дарик радио журналистътГеорги Ангелов и Николай Хаджигенов, юрист, някогашен народен представител.

" Този митинг се привиква под знамето на съветския разказ за войната в Украйна. Тоест, мирът съгласно тях значи незабавно да спрат военните действияи койдокъдето е стигнал, си остава да си владее, което е в полза на Русия. Неслучайно се развяват съветски флагове на този митинг. От диалозите на тези хора може да се види, че са за неутралитет, само че другояче са за Русия ", означи Ангелов.

" Няколко организации излязоха с името си. Едната е обвързвана с човек, с минало в Държавна сигурност и всякакви маргинални партии, които не съумяха да пробият. Лицата, които са уредници на тези простести, са същите лица, които водеха митингите за фамилията, тези против Истанбулската спогодба, хора срещу имунизацията. Това е част от бойното поле. Те обслужват ползите на съветската военна машина ", безапелационен е журналистът.

" Нас ни задържа държавното управление на Петков, когато заляхме табелата на съветското посолство с алена багра. Сега държавното управление на Радев не ги задържа. Ако някой не знае по какъв начин наподобява хибридната война - ето по този начин наподобява. Тези хора по един или различен метод са свързани с Държавна сигурност, Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Русия. Сравявайки двете събития, би трябвало да съпоставим вафла с тротоар - те нямат нищо общо ", съобщи Хаджигенов.

" Каква е идеята на " Възраждане "? Там идея няма. Ние отидохме да залеем табелата на посолството на Русия, в деня, когато те убиха едно голямо количество жители. Това беше митинг на войната на Русия в Украйна. Имаме зверска потребност от промяна в образованието. Това събитие е неуспех на образованието. Когато нямаш уместно обучение, ти си податлив да вярваш на всяка нелепост. Като слушаш имунизирани Копейки по какъв начин приказват против имунизациите, ти идва да се разплачеш. За да има политически портест, би трябвало да има идея. Това е ужасяваща политическа и интелектуална импотентност ", отсече той.

" Това е проблем на институциите. Завладяване на стандартите, които са още от едно време. Ние имаме институции, които не реагират по никакъв метод на хибридни войни от десетки години. Нямаме обучение за учители, за служители на реда ", съобщи Ангелов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР