На 21 и 26 април от 19:00 ч. на Камерна

...
На 21 и 26 април от 19:00 ч. на Камерна
Коментари Харесай

Антиутопичните Елементарни частици на Мишел Уелбек на сцената на Народния

На 21 и 26 април от 19:00 ч. на Камерна сцена ще бъде седмата премиера за сегашния сценичен сезон в Народен спектакъл „ Иван Вазов “ – „ Елементарните частици “ по романа на Мишел Уелбек на режисьора Крис Шарков.

В спектакъла вземат участие актьорите Теодора Духовникова, Жаклин Даскалова, Димитър Николов, Мартин Димитров, Елена Иванова, Славена Зайкова и Дарина Радева.

Драматизацията и режисурата са на Крис Шарков, преводът – на Красимир Петров, сценографията и костюмите – на Никола Тороманов, музиката – на Емилиян Гацов-Елби, мултимедията – на Ралица Георгиева, драматург е Майя Праматарова.

Романът „ Елементарните частици “ на Мишел Уелбек разкрива проблемите на актуалното европейско общество по провокативен, дръзновен, нахален, даже унизителен метод. Чрез увлекателните истории на двама братя – несполучлив публицист и международно приет учен-биолог, се приказва за любовта във времето на свръхтехнологиите. Въпросите се задават с нагла храброст, само че и с идеалистична визия за бъдещето на хората.

Спектакълът на Крис Шарков е обществена антиутопия, която слага въпроса дали в дехуманизиращия се свят индивидът резервира свойството си да обича. Отговорът се търси посредством странствуване обратно и напред във времето.

Спектакълът е част от Програма „ Театър + “ на Народен спектакъл „ Иван Вазов “ – платформа за дълготрайна и взаимна креативна работа за обмяна на хрумвания и показване на нови драматургични и театрални трендове на актуалния спектакъл. През 2023 година по линия на Програмата беше осъществен спектакълът на Крис Шарков “Частици жена “ от Ката Вебер.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР