На 21 декември (сряда) от 09:00 до 12:00 часа В

...
На 21 декември (сряда) от 09:00 до 12:00 часа В
Коментари Харесай

На 21 декември в „Уни Хоспитал“ ще има кръводарителска акция

На 21 декември (сряда) от 09:00 до 12:00 часа В МБАЛ „ Уни Хоспитал “ ще има кръводарителска акция. Тя се провежда взаимно с Районен център по трансфузионна хематология – Пловдив и в нея могат да се включат жители, близки на пациенти, които се нуждаят от кръвопреливане, чиновници на лечебното заведение.

Специалистите акцентират, че кръводаряването е потребно. То подтиква процеса на възобновяване на кръвните кафези и усилва защитните сили на организма. Количествено кръвта се възвръща за по-малко от 24 часа, а качествено, за 3-4 седмици. Минималният период сред две дарявания на кръв е 60 дни. Кръводарителите имат право на два дни отпуск, като получават и подкрепителна закуска, подарък, и неповторим код за достъп до системата за инспекция на резултатите от направените проучвания за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.

Всички консумативи, употребявани по време на кръводаряването, са самостоятелни, стерилни и за еднократна приложимост и не съществува никаква заплаха от болест по кръвен път.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР