На 21 декември правителството обявява обществена поръчка за изграждането на

...
На 21 декември правителството обявява обществена поръчка за изграждането на
Коментари Харесай

Петкова разкри кога стартира обществена поръчка за газов хъб Балкан

На 21 декември държавното управление афишира социална поръчка за построяването на газов хъб " Балкан ". Това разгласи в Народното събрание министърът на енергетиката Теменужка Петкова.
„ От страна на „ Булгартрансгаз “ се приготвя планова документи за социална поръчка по отношение на доставка на нужните материали, съоръжение, капиталово планиране, създаване и въвеждане в употреба на обект уголемение на газопреносната инфраструктура редом на северния магистрален газопровод до българо-сръбска граница в стадий линейна част “, сподели още Петкова.
Тя разясни, че в границите на идната седмица документите ще бъде изпратена до Агенцията по публични поръчки за реализиране на прелиминарен надзор по правомерност.
„ След привършване на процедурата по надзор сдружението ще разгласи публичната поръчка след издание на съобщение в формален вестник на Европейски Съюз и издание на решението за разкриване на процедурата “, сподели още Петкова.
Вчера КЕВР разгласява отчет, съдържащ в детайли изложение на процедурата и насрочи намерено съвещание за разискване на отчета и документите за осъществяване на ангажиращата фаза 3 от процедурата за план за развиване и уголемение на газопреносната система на „ Бургартрансгаз “. Това намерено съвещание ще се организира на 19 декември 2018 година
Съгласно периодите се чака КЕВР да излезе с решение на 21 декември. В тази връзка се планува от 21 декември до 31 януари „ Булгартрансгаз “ да организира фаза 3 от процедурата, като редом с това на 21 декември 2018 година имаме намерение да обявим публичната поръчка за реализация на плана. Това се прави за да можем да осъществяваме заложените периоди и цели, които сме си сложили, изясни Петкова.
Министърът осведоми, че основаването на дъщерната компания „ Бургартрансгаз “, която ще оперира на енергийната борса е в напреднал стадий и следва да стане факт до края на 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР