На 20 юли 1969 г. НАСА успешно завърши мисията "Аполо

...
На 20 юли 1969 г. НАСА успешно завърши мисията "Аполо
Коментари Харесай

Кацането на Луната: Директорът на "Аполо" разкри тайната на NASA 50 години по-късно

На 20 юли 1969 година НАСА сполучливо приключи задачата "Аполо 11 " посредством кацането на Луната и Нийл Армстронг стана първият човек, стъпил на повърхността на нашия сателит. Милиони хора по света чуха в предаване по какъв начин Армстронг произнесе именитата си тирада за „ Малка стъпка за индивида - огромен скок за човечеството!.. "

Бившият началник на задачите на "Аполо " Кристофър Крафт обаче твърди, че има една загадка, за която доста хора не знаят, осведоми английското издание "Експрес ".

Крафт беше основният шеф на първата задача на "Аполо ", по-късно известна като "Аполо 1 ", изстрелването на която трябваше да се организира при започване на 1967 година.



Стигна се обаче до ужасяващ случай на 27 януари същата година, като тримата членове на екипажа починаха в пожар по време на отброяването на стартовата площадка.

По време на идното изстрелване на "Аполо 11 " Кристофър Крафт твърдеше, че случаят е резултат от невероятното бързане, провокирано от политическия напън, в опит да се изпревари Съюз на съветските социалистически републики в галактическата конкуренция.

Той показа: „ Беше извънредно, чувах гласовете им, към 10 или 15 секунди ".

Бившият началник на задачите на "Аполо " обаче декларира също по този начин, че този трагичен случай е бил от решаващо значение за другите задачи на "Аполо ".



Той споделя, че НАСА е била подкрепена от случая, с цел да може да открие грешките си и да предотврати да се случат наново.

"И мисля, че това беше тайната на последващите задачи на "Аполо ". Ако не се бе случила нещастието, мисля, че нямаше да стигнем до Луната ".



За страдание, малко след тези свои думи и единствено два дни след честванията за годишнината от стъпването на Луната, Кристофър Крафт си отиде от този свят на 95 години.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР