На 20, на 30, на 40? Кога е най-подходящият момент

...
На 20, на 30, на 40? Кога е най-подходящият момент
Коментари Харесай

Коя е идеалната възраст за брак? - slava.bg

На 20, на 30, на 40? Кога е най-подходящият миг да се вречете във безконечна честност.

„ Кога да се омъжа/оженя? “ е въпрос, на който всеки човек търси отговора, без значение дали е богат или безпаричен, интроверт или екстроверт. Отговорът на този въпрос, несъмнено, зависи от доста неща.

Всеки народ, общественост и вяра имат своя лична логичност, що се отнася до брака. В някои страни е признато дамите да се омъжват по-млади (около 20-те си години), а в други – идеалната възраст за брак е след 30-те.

Проучванията демонстрират, че сключването на брак сред 28 и 32 години води до по-малко разводи, в сравнение с сключването на брак преди или след тази възрастова група. В някои страни, като Индия да вземем за пример, на 28 години дамата надали не към този момент се смята за остаряла мома.

Ето и кои са плюсовете и минусите на сключването на брак в другите възрасти:

Между 20 и 25 години

Това е времето, когато човек стартира или приключва своето висше обучение, стартира да си търси работа или се пробва да сътвори личен бизнес. Това значи, че в тези години той е на стадий, в който стартира своята кариера. Това е и възрастта, в която хората се влюбват най-често, излизат в максимален другарски кръг и като цяло са най-активни в сантиментален проект.

Плюсове

И двамата с колегата ви сте млади и затова сте енергични.

Двамата ще растете и ще се развивате редом в професионален проект.

Ще се изправите пред всяко предизвикателство в тандем и ще влезете дружно в зрелост.

Ще се сдобиете с дете по-лесно. Когато навършите 40 години, децата ви към този момент ще са огромни и ще можете да започнете да живеете още веднъж като младоженци.

Минуси

Това е време, когато откривате себе си и когато не сте напълно сигурни в качествата си. Как можете да бъдете сигурни в бъдещето си?

Нямате постоянен живот. Голяма е вероятността да не сте финансово постоянни.

Хората, техните полезности и идеали се трансформират доста след 25, тъй че не знаете каква трансформация ще претърпите вие, а и сътрудникът ви.

Ако решите да имате деца, това ще бъде огромно предизвикателство, тъй като самите вие не сте достигнали зрялост.

Между 25 и 30 години

На тази възраст някои хора към този момент имат постоянна работа, от която са удовлетворени. Повечето обаче към момента се борят да реализират задачите си и да изпълнят фантазиите си. На тази възраст човек знае какво желае да прави с живота си и стартира да се стреми към мечтаната житейска пътека. Повечето хора считат, че са подготвени за брак тъкмо в тази възраст.

Плюсове

На тази възраст сте задоволително зрели.

Имали сте задоволително време да ходите по купони и да бъдете необвързани.

Вече сте подготвени да поемете отговорности.

Познавате се задоволително добре и е доста евентуално в последна сметка да се ожените за човек, с който сте съвместими.

И двамата ще сте осъзнати и затова по-добри в връзката между тях.

Минуси

Ако извършите няколкогодишна отмора от работата си, с цел да отгледате детето си на тази възраст, след това ще ви бъде мъчно да рестартирате кариерата си.

Започвате да се чувствате малко остарели, а към момента сте млади.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР