На 20 август /събота/, от 9:30 часа ще се проведе

...
На 20 август /събота/, от 9:30 часа ще се проведе
Коментари Харесай

Безплатен градски тур „От Августа Траяна към Берое. Градът между две епохи“ отново под липите

На 20 август /събота/, от 9:30 часа ще се организира следващата вълнуваща обиколка от самодейността „ Стара Загора – неразказани истории по вършиме улици “.

Темата на маршрута е „ От Августа Траяна към Берое. Градът сред две столетия “. Разказът на Мария Камишева, организатор „ Антична археология “ в РИМ – Стара Загора, ще ни върне обратно във времето на прехода сред Класическата римска ера и Късната древност. Любителите на историята ще се срещнат с забавни обстоятелства за основаването и устройството на град Августа Траяна, както и с значимите промени, които настъпват в живота на хората.

От IV до VI век, Варварските нашествия, възходът на новата християнска вяра, произходът на името „ Берое “ са част от завладяващите тематики, които ще бъдат наранени по време на разходката до археологически обекти, очевидци за събитията от тази знакова историческа ера.
Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информативен център – под надпис „ Стара Загора – неразказани истории по вършиме улици “, се реализира благодарение на Регионален исторически музей – Стара Загора и Регионална библиотека „Захарий Княжески“.

Желаещите могат да:
· последват линка към формата за записване:
· позвънят на телефон: 042/ 62 70 98
· отидат на място в Туристически информативен център (бул. “Руски “ № 27)“
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР