На 20 април 1960 година, точно преди 64 години, се

...
На 20 април 1960 година, точно преди 64 години, се
Коментари Харесай

Ветераните на волейбола в Разлог посрещат ветераните на Струмица, Р. Северна Македония 

На 20 април 1960 година, тъкмо преди 64 години, се е състоял първият другарски мач на волейболните тимове на Разлог, Р. България и Струмица, Р. Северна Македония.

Оттогава до през днешния ден, срещите сред волейболните тимове се трансформират в традиция, повлияват позитивно на развиването на волейбола в двата града, основават дълготрайни другарства.

Тази година, на 20 април, по самодейност на клуба на ветераните Разлог и със съдействието на Oбщина Разлог ще се организира следващият другарски мач на ветераните на двата града, ще бъде открита паметна плоча на първия волейболен мач, фотоизложба ще опише за другарството на двата тима.

Организатор и подстрекател на събитието е ръководителят на волейболния клуб на ветераните в Разлог – Асен Хаджиев, оказва помощ му – неговият сътрудник от Струмица Ацо Милковски.

Официален банкет на ветераните от Струмица ще даде кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев, съпричастен с празника и някогашен волейболист на Разлог.

Своето наличие са удостоверили ръководителят на волейболната федерация на Р. Северна Македония – Зоран Карановик и Здеслав Барач – представител на Европейска федерация по волейбол, ветерани от Тетово, Скопие и Струмица.
На събитието ще участват и двама ветерани-волейболистите Димитър Хаджиев и Владимир Белчев – участници в паметния мач на 20 април 1960 година.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР