На 20-21 май 2019 г. пациенти с мозъчни тумори и

...
На 20-21 май 2019 г. пациенти с мозъчни тумори и
Коментари Харесай

Безплатни консултации в София с водещ неврохирург от чужбина

На 20-21 май 2019 година пациенти с мозъчни тумори и гръбначни болести ще имат опцията да се съветват гратис в София с водещ неврохирург от Турция. Доц. доктор Зафер Оркун Токташ ще гостува у нас по покана на Звезделина Лютфи, шеф на Здравен информативен център „ Медикъл Караджъ “, в границите на самодейността им да дават достъп на българските пациенти до най-съвременните способи в медицината, като си партнират с едни от най-хубавите лечебни заведения и експерти от целия свят.
Доц. Токташ е специализирал неврохирургия в Медицинския факултет на Мармарския Университет, където е траял и докторантурата си. Автор е на редица научни материали в региона на гръбначно-мозъчните болести и е един от най-авторитетните експерти в южната ни съседка за лекуване на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии на гръбначни и шийни прешлени, сколиоза и гръбначни деформации. През 2014 година е взел участие в научно-изследователски действия в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болница „ Медикъл Парк Гьозтепе “, където разполагат с Center of Excellence за лекуване на сколиоза.
Тумори на основния и гръбначния мозък
Мозъчната хирургия изисква огромна точност, по тази причина и в последните години от 20-и век се наложи понятието микрохирургия. В наши дни неврохирурзите работят над способи за свеждане до нула на грешките по време на интервенция. Съвременната инсталация за диагностициране и лекуване на тумори към този момент разрешава с милиметрична акуратност да се открият данни, нужни за обмисляне на ефикасна терапия, като тип и етап на тумора, съществуване и локализация на разсейките. Тези благоприятни условия са от огромна изгода както за лекарите, по този начин и за болните.
С помощта на технологиите за интраоперативно сканиране и навигация е допустимо хирургът още по време на самата интервенция да наблюдава каква част от тумора е почистил. Апаратите за томография и ангиография също се употребяват на място в операционната. Или казано в резюме, в актуалните лечебни заведения е допустимо съвсем всички радиологични проучвания да се ползват и в операционните зали. Все по-често намира приложение и методът на мониториране на нервната система по време на интервенцията. Това основава положителни предпоставки за попречване на евентуални увреждания, в това число парализа след мозъчна интервенция.
Гръбначна хирургия и микрохирургия
Технологичните нововъведения в медицината доведоха до революционен прогрес в региона на гръбначната хирургия през последните години. Например при дископатия, когато се постанова хирургична интервенция, до засегнатия сектор се доближава през кожен прорез от 1 – 1.5 см, като се работи със специфичен микроскоп за по-добра визуализация. Микрохирургичният способ е използван както при един, по този начин и при повече наранени прешлени. Той е желан от пациентите поради преимуществата си, като да вземем за пример най-малък белег след интервенцията, бързо възобновяване на тъканта, опция за прохождане 6-8 часа след интервенцията и връщане към естествен живот след 15-20 дни оздравителен интервал.
Желаещите да се възползва от опцията за безвъзмездна консултация с доцент доктор Зафер Оркун Токташ в София на 20-21 май би трябвало да се запишат авансово на телефоните на „ Медикъл Караджъ “: 0879 977 401 или 0879 977 402. Те ще би трябвало да дават на място медицинските документи и образни проучвания, направени досега.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР