На 2 юли се отбелязва Световният ден на НЛО. На

...
На 2 юли се отбелязва Световният ден на НЛО. На
Коментари Харесай

В Световния ден на НЛО: Да си спомним мистерията Розуел

На 2 юли се отбелязва Световният ден на НЛО. На този ден честват хората, за които съществуването на извънземен живот е категоричен факт, по тази причина той се назовава и Международен ден на уфолозите. Поводът да бъде определена тъкмо тази дата е една от оставащите и до през днешния ден мистери с злополука с летяща паница, останала надълбоко засекретена от американските служби.

На 2 юли 1947 година в дребното градче Розуел в щата Ню Мексико катастрофира летателен уред, за който дружно с останките от пасажерите му, се счита, че е галактически транспортен съд с извънземни.

През миналите 60 години управляващите в Съединени американски щати още не са излезли с публични изводи какво тъкмо се е случило през далечната 1947 г, материалите са надълбоко засекретени.

 1938101

Версиите са доста, а опитите на управляващите бързо да заметат следите от произшествието единствено пораждат спомагателни клюки. Въпреки взетите ограничения да се прикрие злополуката, изявлението на майор Джес Марсел - някогашен шеф на разузнаването във военновъздушната база Розуел, което излиза в пресата, се трансформира в същински скандал за това време.

 1938096

Марсел твърди, че откритите остатъци от злополуката, са с извънземен генезис. И по страниците на вестници и списания стартират да се появяват версиите за злополуката на извънземен галактически транспортен съд, а Розуелския случай се трансформира в насочна точка за основаването на цяла " просвета ", наречена уфология (от британското UFO – Unidentified flying object /неидентифициран летящ обект/).

И въпреки всичко, какво се е случило през оня летен ден? Ето една от най-вероятните (за всички фенове на НЛО) версии:

Вечерта на 2 юли 1947 година в небето над Розуел мнозина от локалните поданици следят бързо движещ се обект с необикновена форма, наподобяваща на диск. По-късно през нощта или рано сутринта на 75 благи от града фермерът Уилям Брейзъл, който преди този момент видял рухването на невероятния летящ обект, открива в нивите си парчета от машината. Те приличали на фолио, само че доста гъвкави и здрави, а също така по повърхността им има странни знаци, наподобяващи писмени знаци.

 1938097

Недалеч от отломките пристигналите на място военни, откриват главната част на апарата и телата на членовете на екипажа, които – меко казано, изглеждали не напълно като човешки същества. Описват ги като същества с непропорционално огромна и кръгла глава, дребни очи и тела, лишени от всякакво окосмяване. Кожата им е с жълто-оранжев нюанс и е покрита с нещо като люспи, сходно на земните рептилии. Облечени са в цели комбинезони в сребристо сив цвят.

 1938095

Всичко това е бързо събрано от военните и засекретено.С проучване на отломките и останките се заема специфична група, с кодовото име MAJESTIC-12. От записките на участниците в групата обаче излиза, че измежду изследваните парчета няма нищо, което да потвърждава в действителност съществуването на извънземна цивилизация.

И въпреки всичко в света се заражда същински взрив на феновете на извънземните. Издигнат е монумент, който се явява нещо като " доказателство за мястото, на което се разрушава летящата чиния”.

 1938098

Надписът на паметника гласи: " Не знаем кои са били те. Не знаем, за какво са дохвърчали. Знаем единствено, че те трансформираха нашата позиция за Вселената. Това свещено място е обозначено с монумент, повдигнат през 1997 година и се посвещава на съществата, срещнали своята орис покрай Розуел, Ню Мексико, през юли 1947 г.”.

И през днешния ден всяка година на този ден на мястото се стичат туристи и уфолози от целия свят. Провежда се фестивал, четат се лекции, провеждат се най-различни съревнования.

През 1990 година в Розуел е открит и Международен музей на НЛО, в който има " експонати от 47-ма” и още доста " доказателствен материал”.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР