На 2 ноември (сряда), от 21:00 ч. по БНТ 1,

...
На 2 ноември (сряда), от 21:00 ч. по БНТ 1,
Коментари Харесай

БНТ Представя филм за поетесата Петя Дубарова

На 2 ноември (сряда), от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1, ден след Деня на будителите, поредицата " Българска национална телевизия Представя " ще запознае феновете с филм за безконечното дете на българската лирика Петя Дубарова – " Аз съм Петя ".
Снимките на кино лентата " Аз съм Петя " са извършени през лятото на 2022 година в Бургас, където са взели присъединяване девойки от няколко локални гимназии и актьорски школи.

За тях и за всички младежи в Бургас, името Петя Дубарова значи доста – тя е справочник в света на поетичното, красивото и мечтаното. Въпреки че нейният живот е белязан от драмата на несправедливостта и завистта, тя е образец за това, че същинският гений постоянно ще въодушевява, без значение от времето.

През интервала на социализма в края на 70-те години и началото на 80-те години обликът на Петя Дубарова се трансформира в облик на човешкия протест. Стиховете и фрагментите от дневниците на Петя ще отведат феновете на Българска национална телевизия още веднъж в нейния Бургас и в нейната нежна психика. Сценарист и режисьор на " Аз съм Петя " е Димитър Шарков, а създател на красивите фрагменти е оператора Николай Илиев.  
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР