На 2 май 1999 г. Българската национална телевизия започва излъчването

...
На 2 май 1999 г. Българската национална телевизия започва излъчването
Коментари Харесай

20 години от старта на сателитния канал на БНТ

На 2 май 1999 година Българската национална телевизия стартира излъчването на стратегия за феновете в чужбина. Днес Българска национална телевизия 4 е част от телевизионното семейство на публичната медия и сплотява най-хубавите авторски продукции, филми, документалистика, настоящи и просветителни излъчвания.

24-часовата стратегия на сателитния канал на Българска национална телевизия се популяризира на територията на цяла Европа, Близкия Изток, Северна Африка, елементи от Азия и оттатък Атлантика, както и от всички кабелни оператори в България.
Първите предавания са под марката „ ТВ България ".

От 2005 година сателитния канал създава лична продукция, като стремежът на екипа е да показва най-пълна картина на живота в България. От 2008 година програмата е преименувана на „ Българска национална телевизия САТ " и става денонощна. Под мотото „ Винаги вкъщи " сигналът на публичната телевизия доближава Съединени американски щати, Канада и цяла Южна Америка.

От 10 септември 2018 година, с цялостната смяна на образната идея на телевизионните канали на публичната телевизия, програмата за чужбина се излъчва под знака Българска национална телевизия 4.

Зрители от разнообразни страни са част от аудиторията на осведомителните излъчвания „ По света и у нас ", Стрешния блок и известните публицистични излъчвания „ Панорама ", „ Референдум ", „ История.БГ ".

Сателитният канал излъчва продукциите за просвета, осъществени от екипите на Българска национална телевизия в цялата страна: „ Култура.БГ ", „ 60 минути за просвета ", „ Репетиция " и „ Рецепта за просвета ". По целия свят българите могат да гледат „ Вяра и общество ", документалната поредност „ Домът на вярата ", предаването „ Иде нашенската музика ", както и разнообразни познавателни и развлекателни продукции на Българска национална телевизия.

Значими събития от политическия, публичния и културния живот на страната се предават директно и в ефира на БНТ4. Програмата на телевизионния канал включва необятен набор концертни записи и обичани български кино заглавия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР