На 2 август Русия отбелязва Деня на Военно-въздушните сили. Паметен

...
На 2 август Русия отбелязва Деня на Военно-въздушните сили. Паметен
Коментари Харесай

Военно-въздушните сили на Русия празнуват 90-та годишнина

На 2 август Русия отбелязва Деня на Военно-въздушните сили. Паметен ден, който се чества в Русия от 2006 година след президентски декрет. Празникът е избран на този ден заради обстоятелството, че 2 август се смята за рождения ден на въздушните сили на страната.
На 2 август 1930 година по време на ученията на Московския боен окръг десантно звено в бройка 12 души е спуснато с парашути за първи път за осъществяване на тактическа задача край Воронеж. От този миг нататък се поставя началото на историята на руските и по-късно съветските Военновъздушни сили.
По мотив празника в доста съветски градове организират срещи и шествия на запасни военни, служили във Военновъздушни сили, както и концерти. В допълнение, за деня на Военновъздушни сили са планувани и демонстрации на парашутисти, благотворителни акции, тържества и панаири.
На уеб страницата на Кремъл е оповестено поздравления от съветския президент Владимир Путин към чиновниците във Военно - десантните сили и ветераните от военновъздушните сили. Държавният глава отбелязва в поздравлението си, че ветераните с право се гордеят със славната история на именитата "крилата пехота " и показва убеденост, че актуалното потомство бойци и офицери ще продължат да стоят твърдо на стража на ползите на Родината и ще дадат своя забележителен принос за развиването на съветските въоръжени сили.
Поради обстоятелството, че 2020 година е годината на 75-годишнината от Победата, президентът настрана показва и своята признателност към героите парашутисти, ветерани от Великата отечествена война
Освен в Русия, денят на Военновъздушни сили се чества на 2 август в Беларус и Казахстан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР