На 19 юли в РИОСВ е постъпил сигнал за обгазяване

...
На 19 юли в РИОСВ е постъпил сигнал за обгазяване
Коментари Харесай

Провериха сигнал за обгазяване след пожар в Шумен

На 19 юли в Регионална инспекция за опазване на околната среда е постъпил сигнал за обгазяване в резултат на зародил и сподавен пожар на територията на площадка за действия с боклуци в землището на кв. " Мътница " в Шумен, оповестиха от екоинспекцията.

Експерти неотложно направиха инспекция на място на парцела, който е благосъстоятелност на „ Метарекс “ ООД. При инспекцията е установено, че към момента има налични горящи и тлеещи боклуци , дименето на които продължава.

Установено е, че пожарът е вилнял на територията на цялата площадка, за която сдружението има Разрешение за действия с боклуци, издадено от Регионална инспекция за опазване на околната среда.

При огледа е установено, че са изгорели всички съхранявани и третирани на място боклуци: хартия, пластмасови и дървени. Осъществен е надзор за качеството на атмосферния въздух (КАВ) с газанализатор на РЛ-Шумен, който се употребява в случаи на спешни обстановки в резултат на пожари, промишлени замърсявания и други.

Апаратурата е позиционирана до най-близко разположената жилищна постройка. Анализът на резултатите от индикативното премерване не демонстрира постигане и превишаване на алармените прагове на серен диоксид и азотен диоксид.

Данните за интервала 16-19 юли от разположената в града, автоматизирана измервателна станция също са под нормите по всички следени замърсители на атмосферния въздух.

Дадени са наставления на сдружението - неотложно да се подхващат ограничения за преустановяване на горенето и да се извърши разчистване на площадката от наличните изгорели боклуци и разтопена пластмаса. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР