На 19 октомври всички почитатели на коктейлите се събират, за

...
На 19 октомври всички почитатели на коктейлите се събират, за
Коментари Харесай

Денят на джин с тоник: празник на любимия коктейл

На 19 октомври всички фенове на коктейлите се събират, с цел да отпразнуват Деня на джин с тоник. Този ден е отдаден на един от най-популярните и обичани алкохолни питиета в света - джин с тоник. Нека разгледаме какво прави този коктейл толкоз специфичен и по какъв начин можем да го отпразнуваме на най-хубавия метод.

История на джина

Джинът е напитка от хвойна, която има богата история, в действителност отразяваща развиването на международната просвета на коктейлите. Смята се, че първообраз на днешната напитка се е приготвяла още през 13-век от монаси в Европа. Първоначално използването му е била като лекарство срещу кашлица, болки в гърлото и гърдите, бъбречни проблеми. Джинът, като алкохолно пиво, се разпространение през 17-ти век в Нидерландия и Фландрия. Интересен факт от историята на джина е, че той е употребен и като средство за лекуване на маларията. Комбинира се с лимонен сок и захар. Този коктейл става първата версия на това, което по-късно се трансформира в емблемата джин с тоник.

Джинът се трансформира и развива през годините, само че рецептата на джин с тоник остава главно непроменена. Смесването на джин и тоник се трансформира в емблематичен коктейл, който се употребява по целия свят.

Как се прави коктейлът джин с тоник?

Джин с тоник е елементарен за подготвяне и изисква единствено няколко съставки:

Необходими съставки:

50 мл джин

150 мл тоник

Лед

Лимонова кора или лимонен сок (за гарниране)

 Джин с тоник и лимон

Инструкции:

Напълнете чаша за коктейл с лед.

Добавете 50 мл джин в чашата.

Долейте 150 мл тоник в чашата.

Разбъркайте нежно наличието с коктейлна лъжица.

Гарнирайте с лимонова кора или няколко капки лимонен сок.

Това е - вашият джин с тоник е подготвен за консумация. Съотношението сред джина и тоника може да се настрои съгласно персоналния усет. Някои хора избират по-силен джинов мирис, до момента в който други избират по-силно чувство на тоника.

Как да отпразнуваме Деня на джин с тоник?

Денят на джин с тоник може да бъде развлечение и опция да споделите обичания си коктейл с другари и семейство.

Ето няколко метода да отпразнувате този ден:

Посетете бар или ресторант

 Класически джин с тоник

Може би някои питейни заведения и заведения за хранене ще предложат специфични предложения и акции във връзка Деня на джин с тоник. Това може да бъде опцията да опитате нови типове джин или тоник или да се насладите на класическия коктейл с другари.

Организирайте коктейлна празненство

Поканете другари вкъщи и организирайте коктейлна празненство с тематика: типичен джин с тоник. Подгответе разнообразни типове джин и тоник, с цел да хората могат да опитат многообразие от усети.

Изпробвайте нови предписания за коктейли

Експериментирайте с разнообразни типове джин и типове тоник, с цел да създадете неповторими вариации на този коктейл. Опитайте розов джин с тоник или портокалов джин с тоник.

Добавете разнообразни гарнирания като краставица, розмарин или даже боровинки, с цел да придадете нови усети на коктейлите с джин, а за въздържателите направете безалкохолни коктейли.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР