На 19 октомври почитаме паметта на св. Йоан Рилски -

...
На 19 октомври почитаме паметта на св. Йоан Рилски -
Коментари Харесай

Църквата в Полатен отбеляза своя храмов празник

На 19 октомври почитаме паметта на св. Йоан Рилски - небесният покровител на българския народ. Църквата отдава респект на отшелника от Рила планина, който още приживе наричали земен ангел и небесен гражданин. В деня на богослужебната възхвала на светия преподобен наш отец Йоан Рилски Чудотворец, жителите на тетевенския квартал Полатен означиха своя храмов празник с литургия и курбан за здраве. От рано сутринта вратите на църквата бяха отворени, с цел да могат вярващите да почетат светията.

 Тетевенската болница получи следващо подаяние Тетевенската болница получи следващо подаяние
В,,МБАЛ Тетевен доктор А. Пешев “ бе получено подаяние от Швейцария под формата на съоръжение и материали. Те са подсигурени от проф....
Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия и водосвет. Владиката благослови всички присъстващи, измежду които бяха кметът на Община Тетевен доктор Мадлена Бояджиева и ръководителят на ОбС-Тетевен Мария Стойчева. Те се помолиха за здраве, мир и благополучие.
Тази година курбанът бе раздаден в еднократни съдове за у дома и обичайното събиране на жителите от квартала не се състоя, за съблюдаване на противоепидемичните ограничения и запазване здравето на всички.
Днес кметът на Тетевен поздрави и лекарите от „ Многопрофилна болница за интензивно лекуване Тетевен – доктор А.Пешев “ във връзка - Деня на българския доктор. Празникът се празнува от 1996 година, когато Българският лекарски съюз избира за настойник на медиците Св. Иван Рилски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР