На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари. Днес почитаме

...
На 19 октомври отбелязваме празника на българските лекари. Днес почитаме
Коментари Харесай

Проф. Мутафчийски: За да си лекар, е нужно повече от образование

На 19 октомври означаваме празника на българските лекари. Днес почитаме паметта на Св. Йоан Рилски Чудотворец, посветил живота си на това да лекува хората и неслучайно е определен за настойник на медиците.

Началникът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски насочи привет към своите сътрудници и изрази голямата си признателност и благодарност към тях.

„ Честит празник, сътрудници! Благодаря ви за напъните, с които всекидневно потвърждавате, че с цел да си доктор, е нужно доста повече от обучение – нужно е огромно сърце, храброст и самопожертвувателност. Дори и в днешния празничен ден болшинството от вас ще бъдат на следващото тежко дежурство в следващото надпреварване със гибелта “, показва проф. Мутафчийски.

„ За втора година посрещаме Деня на българския доктор под натиска на COVID-пандемията. Ситуация, в която на моменти се постанова да демонстрирате свръхсили. Ситуация, при която водите борби освен в полето на вашата компетентност, а всеки един от вас се трансформира във боец в армията против COVID-19. Благодаря Ви, че макар умората, макар страха и неизвестността първоначално, точно Вие бяхте първите, които самоуверено застанахте и поехте удара! Нито за момент не съм се съмнявал, че ще се справите чудесно! Горд съм да се нарека Ваш сътрудник “, добавя в своето прочувствено слово шефът на ВМА.

По думите му, макар тежката обстановка, са съумели да преобразят напълно и да модернизират материалната база в централната болница в София. Oбновленията поетапно навлизат и в периферните ни структури, показва той с уточнението: „ Но и най-съвременната болница не може да бъде водач без Вас. Вие сте този капитал, който постоянно ни слага в първите редици. Не единствено тъй като сте едни от най-хубавите експерти, а тъй като работите със сърце и постоянно в името на пациента. “

„ Приемете още един път моята дълбока респект, признателност и самопризнание към Вашето високохуманно и отговорно дело, отдадено на борбата за човешкия живот. Честит празник, сътрудници и дано Св. Йоан Рилски Чудотворец да закриля Вас и фамилиите Ви и Ви дава сили да продължавате напред “, приключва прочувствено професор Венцислав Мутафчийски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР