На 18 юни се навършиха 140 години от рождението на

...
На 18 юни се навършиха 140 години от рождението на
Коментари Харесай

Отиде си незаконният син на най-известния български политик и държавник

На 18 юни се навършиха 140 години от рождението на героя от Лайпцигския развой, генералния секретар на Коминтерна и вожда на Българска комунистическа партия – Георги Димитров. Кръглата годишнина бе маркирана със серия от събития, в това число и в родното му село Ковачевци. В тях обаче отказал да се включи единственият наследник на Димитров – Бойко, който е болен и мъчно преносим. Той в действителност не е биологично дете на комунистическото великолепие, а е бил осиновен от него и брачната половинка му през 1946 година Преди години обаче гръмна скандал, че Димитров е имал и извънбрачен наследник, който приживе не е признал за формален собствен правоприемник. За слуха, който се носеше от години, тогава удостовери и дългогодишният правосъден доктор от Перник – доктор Михаил Милев. Като млад лекар той стартира работа в болничното заведение в Перник и бързо си основава другарски кръг. Всички постоянно отсядали в ресторант „ Балкан “ на раздумка. „ Една от изявените персони сред нас беше бай Симе Беловодски, който работеше в цех „ Кристал “ и беше доста контактен човек “, споделя Милев. Правело усещане, че бай Симе образно доста приличал на Димитров – имал валчесто лице, а в двете страни на челно-теменната си област бил оплешивял. Генералният секретар на Коминтерна постоянно посещавал Симе и родителите му и им помагал по всевъзможни способи. Дори подсигурил работа на спрягания за негов извънбрачен наследник в Белград, където да управлява доставката на български артикули за Югославия. Самият Симе с усмивка споделял, че Георги Димитров му е татко. Към днешна дата обаче Беловодски е мъртвец, разкриват негови познати от Перник. Освен това умрял и неговият наследник Валентин, освен това единствено на 56 години. Оказва се, че и двамата са имали мощен диабет, същият, от който е страдал и Георги Димитров и който евентуално е предал по завещание на детето си. Затова перничани са уверени, че няма две отзиви по въпроса дали Симе е бил биологично дете на аления водач. Известно е, че Димитров е имал два брака. Първият е със сръбкинята Люба Ивошевич, която умира през 1933 година, като се хвърля от последния етаж на санаториум край Москва. Вторият е с чешката еврейка Роза Юлиевна Флайшман. С нея Димитров има наследник – Димитър, който по публични данни умира от дифтерит на 7-годишна възраст в Москва. Тъй като страдали доста за загубата, осиновяват
Бойко Димитров – наследник на убити партизани от Плевен. Грижат се с огромна обич за момчето. То приключва висше обучение в Москва, а по-късно става прочут български политик и посланик. Според историци изцяло е допустимо Димитров да е имал извънбрачен наследник, роден през 1919 година в пернишкото село Бела вода, което в този момент е квартал на града. Тази история се разяснява от години измежду локалните хора, само че по обясними аргументи преди време заради боязън от репресии никой обществено не си разрешавал да гъкне.
Сега единственият жив правоприемник на Георги Димитров е осиновеният Бойко. Той, също като татко си, има два брака, само че и общо четири деца – трима синове и една щерка. Те пък го подаряват с 5 внучета, към този момент има и правнуци. Част от наследниците на именитата фамилия живеят оттатък рамките на страната, само че не пропущат мотив да се приберат в родината. За Бойко главно се грижи синът му Георги, кръстен на аления водач, който сега работи към малкия екран на Българска социалистическа партия. Брат му Димитър пък е производител на вино.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР