На 18 октомври 2019 г. в пункт за базиране Бургас

...
На 18 октомври 2019 г. в пункт за базиране Бургас
Коментари Харесай

Кораби от състава на Военноморските сили заминават за участие в операции и учения зад граница

На 18 октомври 2019 година в пункт за базиране Бургас се организира обред по изпращане на кораби от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби за присъединяване в задгранични плавания.
За времето от 19 октомври до 22 ноември 2019 година фрегата „ Верни “ от състава на дивизион патрулни кораби ще извърши чуждестранен поход и ще взе участие в:
 операцията на НАТО за морската сигурност в Средиземно море „ SEA GUARDIAN ”;
 учението на Военноморски сили на Република Турция „ DOGU AKDENIZ 2019 ”;
 съвместно обучение от вида ”PASSEX ” с Военноморски сили на Израел;
По време на плаването фрегата „ Верни “ ще посети военноморската база Аксаз в Турция, пристанище Александрия в Египет и пристанище Хайфа в Израел.

За времето от 20 октомври до 8 ноември 2019 година базов миночистач „ Шквал “ от състава на дивизион миночистачни кораби ще влезе в състава на непрекъснатата противоминна корабна група на НАТО № 2 (SNMCMG2).
В противоминната група с изключение на базов миночистач „ Шквал “ са и корабите от Военноморски сили на Република Италия – VESUVIO и NUMANA, от Военноморски сили на Република Турция – AMASRA, от Военноморски сили на Република Гърция – KALLISTO, от Военноморски сили на Кралство Испания – SELLA и от Военноморски сили на Република Румъния – Lt. LUPU DINESCU.
По време на плаването си базов миночистач „ Шквал “ ще посети пристанище Констанца в Република Румъния и пристанище Одеса в Република Украйна. Предвидено е по време на визитата си в град Одеса базов миночистач „ Шквал “ да бъде посетен от представители на политическото управление на НАТО.
Целите на присъединяване на нашите военни кораби в тези задгранични плавания са:
 повишаване на равнището на оперативна съгласуемост с Военноморските сили на съюзническите страни;
 усъвършенстване на подготовката и качествата на персоналния състав на корабите за присъединяване в интервенции и учения в съюзнически формат.
 усъвършенстване на тактиките, техниките и процедурите при взаимно корабоплаване със страни членки на НАТО.
 укрепване военноморското съдействие с Военноморски сили на страната Израел.

На ритуала участва командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Мален Чубенков.
Отец Стилиян от църквата „ Св. Никола ” – град Черноморец отслужи водосвет за здраве и сполучливо корабоплаване на екипажите на корабите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР