На 17 септември от 18.30 ч. на откритата сцена на

...
На 17 септември от 18.30 ч. на откритата сцена на
Коментари Харесай

Три концерта дават начало на фестивала Дни на музиката в Балабановата къща

На 17 септември от 18.30 ч. на откритата сцена на Римския стадион МФ “Дни на музиката в Балабановата къща " ще открие есенното си издание с атрактивния план “Михаил Йосифов и новините в джаза ". Концертът се организира в партньорство с ОИ “Старинен Пловдив ", оповестиха от пресцентъра на общината.

В “Новините в джаза " тромпетистът, композитор, аранжор и учител Михаил Йосифов събира екип от млади музиканти, ученици на НМА “Проф. Панчо Владигеров " в София. Те работят дружно по основаването на богат репертоар с джаз, фънк и боса нова пиеси, част от които са и красиви авторски композиции – както на Мишо Йосифов, по този начин и на музикантите от групата. “Новините в джаза " са надарен секстет с два изключителни взаимодопълващи се вокала – слънчевият, ухилен глас на Велека Цанкова, и мощният, цялостен с живот тембър на Лъчезар Кацарски. Останалите надарени участници са Александрос Красидис – саксофон, Николай Костадинов – пиано, Красимир Зафиров – китара, Калина Андреева – бас и Ивайло Манев – барабани. Начело на младите музиканти като солист и диригент застава популярният Мишо Йосифов.

На 20 септември в Малката базилика гостуват двама именити реализатори, идващи от Амстердам особено за присъединяване си в “Дни на музиката в Балабановата къща ". Мирослав Петков – соло тромпетист на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам и джаз-пианистът Димитър Бодуров ще завладеят публиката с един забавен и ексцентричен кросоувър план, наименуван “Preludes to infinity " – концерт, който се радва на извънреден интерес и удивление в цяла Европа.

Ден по-късно, на 21 септември, правилен на своите хрумвания за многообразие и уникалност, МФ “Дни на музиката в Балабановата къща " включва в програмата си концерт-събитие “Прочути барокови концерти ", още веднъж с присъединяване на Мирослав Петков, само че този път в напълно друго амплоа. Едни от най-изтъкнатите барокови солисти на България ще изпълнят известни предкласични концерти в партньорство с елитния Ансамбъл “Софийски солисти " под диригентството на Пламен Джуров. Публиката ще има удоволствието да се наслаждения на музицирането на Мирослав Петков – тромпет, Зефира Вълова – цигулка, Валентин Методиев – обой, Татяна Желязкова – флейта и Николай Стойков – клавесин като солисти в този показателен концерт.

Концертът – разкриване “Новините в джаза с Мишо Йосифов " на 17 септември от 18.30 ч. на Римския стадион е с вход свободен. Билетите за останалите концерти могат да бъдат закупени от мрежата на Ивентим.бг и на място преди концертите.

МФ “Дни на музиката в Балабановата къща " се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града и с поддръжката на Министерство на културата и Фондация “Музикартисимо ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР