На 17 октомври, вторник, от 14.00 часа на церемония в

...
На 17 октомври, вторник, от 14.00 часа на церемония в
Коментари Харесай

Радев ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката

На 17 октомври, вторник, от 14.00 часа на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2 президентът ще удостои с Почетния знак на президента изявени дейци на културата, образованието и науката.

Отличието ще бъде връчено на Боряна Кадмонова, дълготраен изпълнителен шеф на Фондация „ Еврика “, за нейния важен принос към българската просвета, техника и предприемачество.

За неговия важен принос за развиването на висшето обучение, спорта и туризма с Почетния знак на президента ще бъде почетен и президентът на Колежа по туризъм – Благоевград проф. Васил Жечев.

Почетният знак на президентът ще бъде връчен и на изявения хореограф доцент Георги Хинов за неговия важен принос в региона на българското фолклорно танцово изкуство.

Диригентът на Академичен хор „ Ангел Манолов “ към Национален студентски дом Маестра Дарена Попова ще бъде отличена за нейния важен принос в развиването на българското хорово пеене.

Странджанската национална певица Златка Ставрева ще бъде удостоена с Почетния знак на президента за своя важен принос в развиването на българското фолклорно певческо изкуство.

Сред отличените ще бъде и проф. д.ик.н. Стоян Денчев, учител и академик, за неговия важен принос за развиването и модернизацията на висшето обучение и във връзка неговата 70-годишнина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР