На 17 и 18 ноември служители на МВР са посещавали

...
На 17 и 18 ноември служители на МВР са посещавали
Коментари Харесай

МВР призна за полицията в СУ и други университети навръх балотажа между проф. Анастас Герджиков и Румен Радев

На 17 и 18 ноември чиновници на Министерство на вътрешните работи са посещавали университети по отношение на стопански акции, а не с изборите. Така полицията разяснява разкритията на проф. Анастас Герджиков от нощес, че униформени са нахлули в Софийския университет. Индиректно хората на Бойко Рашков признават, че са точно на балотажа сред ректора на СУ и Румен Радев са влизали в образователното заведение, само че показват, че проверявали и други университети.

Проверки на полицията е имало в три университета в София след подаден сигнал, споделят още от Министерство на вътрешните работи. Проверяват се СУ „ Св. Климент Охридски “, УНСС и Технически университет.

С Постановление на Министерския съвет 219/2020 година са отпуснати целеви средства на държавните ВУЗ-ове, притежаващи студентски общежития, за възстановяване на битовата и обществена среда в размер на 68 млн. лева През 2021 година в допълнение са отпуснати още 10 млн. лева
свързани новини44835преди 17 часа12133преди 39 минути
" С цел потребление на обезпечените бюджетни средства, с писмо от МОН е при подготовката и провеждането на публичните поръчки университетите да заложат опция за предплатено заплащане на 100% от цената на договорите към фирмите-изпълнители ", пишат в позиция от вътрешното министерство.

Служители на Икономическа полиция са изискали от университетите нужните документи, свързани със подписани контракти, гаранции, заплащания и осъществена активност, както и с метода на извършените процедури.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР