На 17 декември, балетната трупа на Варненската опера заминава -

...
На 17 декември, балетната трупа на Варненската опера заминава -
Коментари Харесай

За първи път в историята си: Варненският балет заминава на 3-месечен гастрол във Великобритания

На 17 декември, балетната натрупа на Варненската опера отпътува - за пръв път в своята 70-годишна история, на тримесечно турне във Англия, дружно с екипа на III Международен балетен конгрес – Варна 2018. Това оповестиха от ТМПЦ - Варна.

В Кардиф, Манчестър, Лондон и други британски градове определените с кастинг балетни актьори от Русия, България, Франция, Испания, Италия и други страни, общо 14 националности, ще изнесат 117 представления на „ Пепеляшка “, „ Зле опазеното момиче “, „ Снежанка “,„ Лешникотрошачката “ и „ Лебедово езеро “. Привилегията да ги види първа има варненската аудитория.



Зрителите към този момент приветстваха премиерните спектакли на Варненската опера за тази година на „ Пепеляшка “, „ Зле опазеното момиче “  и „ Снежанка “, именуван още „ четвъртия балет “ на Чайковски, въпреки че той няма подобен балет, подложен в този момент за пръв път в България, бе посрещнат с екстаз от феновете.



Днес и на следващия ден може да бъде забелязан спектакъла „ Лешникотрошачката “ - най-играният балет по Коледа в целия свят. Днес в функциите на Мари и Принца ще се изявят Елена Свинко и Марчело Пелицони, а на следващия ден - Анастасия Белоногова и Франциско Руис.
 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР