На 17 август 2019 г. Софийска градска прокуратура задържа и

...
На 17 август 2019 г. Софийска градска прокуратура задържа и
Коментари Харесай

Задържаха полицейски инспектор за изнудване и подкуп

На 17 август 2019 година Софийска градска прокуратура задържа и повдигна обвиняване на полицейски областен контрольор от гр. София за приемане на рушвет посредством изнудване чрез корист със служебното състояние. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Разследването по случая е почнало при започване на месец август 2019 година, когато жител е подал сигнал, че районният контрольор му е изискал сумата от 850 лева, с цел да не му връчи по надлежния ред призовка за осъществено административно нарушаване на разпоредбите за придвижване по пътищата – шофиране с превишена скорост.

Срещу поисканата сума, служителят на полицията заречен да не извърши отговорностите си по работа, като по този метод обезпечи приключване на отминалостта за осъществена на административно-наказателната отговорност по отношение на жителя.

Обвиняемият е арестуван сега на приемане на подкупа за период от 72 часа.

Днес е импортирано искане в Софийски градски съд за постановяване на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на обвинения. Сумата е приобщена като материално доказателство.

За това закононарушение законодателят е планувал наказване отнемане от независимост от три до 10 години, санкция до двадесет хиляди лв. и отнемане от право да се заема избрана държавна или социална служба, и право да се упражнява избрана специалност или активност.

Разследването по случая продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР