На 17.07.2023 г. Русия не поднови участието си в т.нар.

...
На 17.07.2023 г. Русия не поднови участието си в т.нар.
Коментари Харесай

Лондон: Решението на Русия да излезе от зърнената сделка е взето предварително

На 17.07.2023 година Русия не възобнови присъединяване си в така наречен " зърнена договорка ". Това на процедура анулира съглашението, което макар войната, осигуряваше безвредно прекосяване през Черно море на кораби, пренасящи зърно от Украйна. Русия се стреми да попречи на всички търговски кораби да изоставен украинските пристанища.

Това заяви английското министерство на защитата в ежедневната си сводка за войната в Украйна.

Русия най-вероятно е взела решението да прекрати присъединяване си в зърнената договорка преди време, защото съглашението към този момент не обслужва нейните ползи. Русия маскира дейностите си с дезинформация, потвърждавайки, че изтеглянето й се на дължи на обстоятелството, че корабите са застрашени от украинските мини в Черно море и че Украйна употребява зърнения кулоар за военни цели. Тези изказвания не са подкрепени с доказателства.

На 19.07.2023 година съветското министерство на защитата разгласи, че ще смята всички кораби наближаващи Украйна за военни.

Руският черноморски флот най-вероятно няма да пречи на търговията във водния басейн. Въпреки това съветският флот ще бъде подложен на риск поради крайбрежни отбранителни крилати ракети на украинските сили.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР