На 17.04.2022 г. (неделя) за четвърта година ще се проведе

...
На 17.04.2022 г. (неделя) за четвърта година ще се проведе
Коментари Харесай

Деца в предучилищна възраст ще премерят сили в IV математически турнир

На 17.04.2022 година (неделя) за четвърта година ще се организира единственият по рода си за Бургас и района математически шампионат „ Многознайко “ за деца от предучилищна възраст, проведен от Център за млади гении, гр. Бургас и Фондация „ Шанс за децата и природата на България “.

Председател на комисията на състезанието още веднъж ще бъде Галя Милчева –  дълготраен възпитател и сегашен началник на плановете по спортна математика към Центъра за млади гении, в който ще се организира събитието.

„ Провеждаме математическия шампионат за деца в предучилищна възраст за четвърти път, с цел да дадем поле за изява и на най-малките. Знаем, че децата обичат математиката и големия интерес към шампионата ни го потвърждава всяка минала година. Всички знаем какъв брой е значимо геният да бъде открит в точния момент и още в най-ранна детска възраст. Турнирът освен търси и открива най-хубавите математици, само че и предизвика изобретателното мислене и подтиква децата и родителите им да се ориентират вярно и да създадат по-точен избор за бъдещото развиване на гениите и уменията си. “, споделя Лилиана Славова, ръководител на Фондация „ Шанс за децата и природата на България “ и създател на Център за млади гении, гр.Бургас.

Заявките за присъединяване се одобряват до 11.04.2022 година на имейл: [email protected] или на телефони: 0887 201033 и 0882 723760 от понеделник до петък от 09:00 ч. до 18:00 ч.

Резултатите от извършения шампионат ще бъдат оповестени на 09.05.2022 година (понеделник) на www.forbgkids.org и на фейсбук страницата https://www.facebook.com/talantbgkids/.

Организаторите приканват всички деца, обичащи математиката, да се включат в конкуренцията и им пожелават триумф!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР