На 16 януари тази година около 16 часа 18-годишният Иван

...
На 16 януари тази година около 16 часа 18-годишният Иван
Коментари Харесай

Младият Иван, помел смъртоносно пешеходка на тротоара във Варна, отива в затвора за близо 3 години


На 16 януари тази година към 16 часа 18-годишният Иван се движел с автомобила си " Ауди А3 “ по бул. " Ян Палах “ в лявата лента на пътното платно. Когато достигнал до кръстовището с ул. " Роза “, той завил внезапно надясно и пресякъл по диагонал пътните платна, с цел да може да влезе в пресечката на улицата. Рисковата и недомислена маневра довела до загуба на надзор над колата.

Автомобилът излязъл от пътното платно и се качил на тротоара, по който в същото време вървяла пешеходка. Настъпил неминуем удар, от който тялото на старата жена било изхвърлено във въздуха и паднало на тревата, настрана от тротоара. 11 дни по-късно дамата умряла в болничното заведение. Съдебномедицинската експертиза показала като причина за гибелта мезентериална тромбоза и други контузии, довели до развиването на ендотоксичен потрес.

В хода на следствието на пътния случай Иван не се е признал за отговорен и не е давал пояснения. Той е осъждан преди да навърши пълноправие на пробация за придобиване и държане на наркотични субстанции, влезнало в действие през юни 2018 година  

Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.   
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР