На 16 януари 2020 г. в София ще се проведе

...
На 16 януари 2020 г. в София ще се проведе
Коментари Харесай

Волейболът избира наследник на Данчо Лазаров на 16 януари

На 16 януари 2020 година в София ще се организира изключително изборно общо заседание на Българската федерация по волейбол (БФВ). Това реши Управителният съвет на съвещание през вчерашния ден. Внесеното искане от инициативния комитет за събаряне на президента Данчо Лазаров беше утвърдено единствено с един глас разлика - 12 " за " против 11 " срещу ".

Официалните претенденти за нов президент на БФВ към този момент са двама - актуалните вицепрезиденти Любомир Ганев и Борислав Кьосев. Това обаче може да се промени, в случай че на първото свикано изключително общо заседание - на 20 декември в Казанлък, някой от двамата бъде освободен от състава на УС. По правилник единствено членове на управата може да се кандидатират за председателското място. Именно такова безпокойство към този момент изрази Ганев.

Неговият конкурент Кьосев през вчерашния ден показа публично своята кандидатура, подкрепена от редица от по-малките клубове като " Сливнишки воин " (Сливница), " Миньор " (Перник), " Тетевен Волей ", " Етрополе ", " Белоградчик ". По думите на самия кандидат за поста той има поддръжката и " на доста от клубовете, които подписаха настояването на инициативния комитет за привикване на събранието ".

" Благодаря на всички, които ми повярваха и издигнаха кандидатурата ми - съобщи Кьосев. - Смятам, че като човек, който е излязъл от дребен клуб, мога да допринеса и да дам повече за развиването на тези дребни клубове и на волейбола като цяло. Някои споделят, че са мъртви души дребните кубове. Но не е по този начин. Тези дребни клубове са огромният волейбол, който беше и ще бъде в България, тъй като, имайки поради, че огромните състезатели са произлезли оттова, това ми дава вярата, че бъдещето е в дребните клубове. "

Опасенията на опозицията са, че зад издигането на кандидатурата на Борислав Кьосев стои дългата ръка на Данчо Лазаров. Затова през вчерашния ден от инициативния комитет зададоха обществен въпрос - счита ли Кьосев, в случай че бъде определен за президент, да предложи Лазаров за почетен ръководител на БФВ. Според сегашния правилник това ще даде на Лазаров нова власт, тъй като " автоматизирано почетният ръководител става член на УС " ; " почетният ръководител съставлява БФВ " и " почетният ръководител може да привиква УС и да дефинира дневния ред ".

" Данчо Лазаров е дал доста на българския волейбол и е построил имидж и престиж на международно равнище - разяснява Кьосев. - Ние имаме потребност от такава фигура, тъй като подобен човек е доста значим. Едно е да стоиш и да чакаш пред нечия врата, а друго е да има кой да ти я отвори. Лазаров заслужава да бъде почетен ръководител. "

76-годишният Данчо Лазаров, който ръководи волейбола от 2002 година, побърза самичък да разсее подозренията. " Не че нямам сила да повеждам борби, само че не виждам необикновен смисъл в това. Няма да приема поста почетен ръководител ", увери ветеранът пред bTV.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР