На 16-ти януари 2024 година в кабинета на председателя на

...
На 16-ти януари 2024 година в кабинета на председателя на
Коментари Харесай

В Окръжен съд-Плевен се проведе традиционна годишна среща с представители на медиите

На 16-ти януари 2024 година в кабинета на ръководителя на Окръжен съд - Плевенсепроведетрадиционнагодишна среща сред управлението на Окръжен съд - Плевен и представители на локалните и национални медии.



Председателят - арбитър Весела Сахатчиева и двамата заместник-председатели - арбитър Стефан Данчев и арбитър Калоян Гергов, обрисуваха по-важните точки от работата и самодейностите, в които е взела участие институцията през миналата година. Бяха изнесени и статистически данни по отношение на постъпили, прегледани и завършили каузи и обрисувалите се трендове в натовареността на съда.

Съдия Весела Сахатчиева означи срещите и самодейностите, състояли се с присъединяване на Окръжен съд - Плевен през 2023-та година, а точно срещата по линия обмяна на опит на Европейската мрежа за правосъдно образование с магистрати от Испания, Италия, Румъния и Германия, срещата-разговор със арбитър от Върховния съд на щата Колорадо - Уилям Худ и обмяната на опит с магистрати и чиновници от Окръжен съд - Кърджали.



Беше предоставена информация за оборудваната неотдавна в съда зала за видеоконферентна връзка, както и за присъединяване на Плевенски областен съд в Образователната стратегия, за поредна образователна година.

Съдия Стефан Данчев срещна публицистите с измененията в Търговския закон, касаещи производствата по неплатежоспособност, като им разясни преимуществата и минусите на тези промени и по какъв начин те ще се отразят на работата на съда. Също по този начин, тойдаде детайлности за състоялата се при започване на месец декември консултативна среща сред представител на Световната банка и съдиите от Окръжен съд - Плевен - арбитър Данчев и арбитър доктор Кръстева.



Съдията Калоян Гергов засегна въпроси касаещи наказателното поделение, като очерта актуалните проблеми, провокации и спецификата на работа на това поделение и измененията в Конституцията, дружно с тяхното отражение в работата.

По време на срещата с медиите бяха разкрити детайлности за бъдещи планове и начинания, планувани за актуалната 2024 година.

Такъв план е този за реализиране на взаимоотношение в посока на това, че съдът в своите наказателни пълномощия в действителност следва публичните връзки и дефектите в тях. „ Ние би трябвало да се опитаме да вървим малко преди тези връзки и концепцията ни е да създадем срещи с лишени от независимост, които се намират в двата пандиза на територията на област Плевен и да проведем лекции с тях по отношение на претекстовете, при които съдът отхвърля да допусне условно предварително освобождение, когато установи, че няма смяна в държанието им и те не могат да бъдат интегрирани в обществото “, сподели арбитър Калоян Гергов.



Той разясни, че това би дало по-добра опция на лишените от независимост да схванат насоките и задачите на администрацията, като надлежно се съобразят с упованията на обществото.

„ Същевременно имаме единодушието да проведем с администрациите на пандизите една среща на възпитаници с тези места за отнемане от независимост и те да се срещнат с изискванията там и да се сблъскат с съответните проблеми и с хора, които по някакво стичане на събитията или други проблеми – подвластни от опиати или други субстанции са попаднали в пандиза “, сподели арбитър Гергов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР