На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва професионалния си

...
На 16 ноември Националната агенция за приходите отбелязва професионалния си
Коментари Харесай

НАП отбелязва професионалния си празник – Деня на Св. Матей

На 16 ноември Националната организация за приходите отбелязва професионалния си празник - Деня на Свети Матей - първият събирач на налози. В особено послание привет към чиновниците териториалният шеф на Национална агенция за приходите Бургас Татяна Кънчева акцентира, че приходната администрация в морския град има съображение за професионална горделивост и задоволеност като всеки един от чиновниците е с принос и заслуга за растящите доходи в държавния бюджет. „ Работим в най-модерната и бързо разрастваща се държавна администрация. Професионалното ни отношение към клиентите и високото равнище на обслужване слагат Националната организация за приходите измежду институциите с най-високо публично доверие и престиж ", подчертава още териториалният шеф в обръщението си във връзка професионалния празник на данъчните.

От началото на годината в Национална агенция за приходите Бургас са обслужени 198 000 клиенти като времето за обслужване е сведено до 5 минути, доста под европейските стандарти. За същия интервал са издадени 12 100 лични идентификационни кода (ПИК). В противоположната си връзка с Национална агенция за приходите задължените лица акцентират положителното и професионално обслужване и отличната организация на работа в салона за даване на услуги. В подтекста на партньорския метод, със задължените лица са извършени диалози и срещи, които са довели до ускорено внасяне на отговорности за налози и осигурителни вноски в размер 6,8 млн. лв.. Чрез физическите ПОС терминали в Национална агенция за приходите Бургас от януари досега са направени близо 30 хиляди интервенции и са събрани над 19 млн. лв..

Повишена е успеваемостта на контролната активност и битката против сивата стопанска система. От началото на годината са осъществени 735 проверки с в допълнение открити отговорности за над 82 млн. лв.. Във фокуса на бургаските данъчни са били разнообразни рискови от данъчна позиция бизнеси, компании, действия и физически лица, измежду които: казина, игрални зали, питейни заведения, бранш „ Строителство ", електронна търговия, търговия и продажби на плодове и зеленчуци, притежатели на първокласни коли, недвижими парцели и други. Със 17 % в съпоставяне със същия интервал на предходната година е нараснала събираемостта на просрочени отговорности. В бюджета от Национална агенция за приходите Бургас за първите 10 месеца на годината са постъпили над 270 млн. лв. просрочия. Устойчив растеж отбелязва и продължаващият развой на нараснало непринудено обявление и заплащане от страна на бизнеса и жителите.

В народен мащаб за облекчение на данъкоплатците приходната администрация предлага повече от 150 разнообразни онлайн услуги, което я подрежда на водещо място в страната измежду цифровите институции. Национална агенция за приходите ще продължава да се развива в посока непрестанно повишение качеството на предлаганите услуги, понижаване на разноските на жителите и компаниите и улеснение на данъкоплатците при осъществяване на отговорностите им.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР