На 16 април, по време на конференцията RSA, Microsoft анонсира

...
На 16 април, по време на конференцията RSA, Microsoft анонсира
Коментари Харесай

За първи път в историята Microsoft създава собствена Linux операционна система

На 16 април, по време на конференцията RSA, Microsoft анонсира новата платформа за осведомителна сигурност Azure Sphere, предопределена за IoT устройствата.
Платформата се базира на нов вид чипове. Това са маломощни контролери за ръководство на най-различни устройства – от играчки и домашни уреди до промишлена електроника. Новите микроконтролери ( MCU ) ще се създават от MediaTek. Това са маломощни едноядрени системи-върху чипа с ARM-A7 ядро с тактова периодичност 500 MHz, Wi-Fi модул и други благоприятни условия за продан на данни. Осигурена е съгласуемост с услугите, предлагани от електронните облаци на софтуерния колос.

Управлението на екосистемата се реализира от операционната система Azure Sphere . Това е първият артикул в историята на Microsoft, основан на Linux ядрото. Тази Оценка за съвместимост ще работи в самите чипове и е явно, че никое ядро на операционната система Windows, няма по какъв начин да се побере в дребния чип.



Идеята на новата технология е обезпечаване сигурността на IoT устройствата. Липсата на сходна технология през 2016 година докара до основаването на световния ботнет Mirai, в който участваха над 300 000 устройства. Microsoft има намерение да реши този проблем посредством смесен метод – взаимната работа на нови чипове, нова операционната система и облачни услуги.

Парадоксалното е, че в основата на всичко това е Linux ядрото, което за Microsoft преди няколко години бе „раково образуване“, само че през днешния ден Microsoft обича Linux.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР