На 15 ноември в София Хотел Балкан ще бъде отбелязан

...
На 15 ноември в София Хотел Балкан ще бъде отбелязан
Коментари Харесай

Световни специалисти в областта на ГИС обменят опит с български институции

На 15 ноември в София Хотел Балкан ще бъде маркиран Световният ден на географските осведомителни системи. Световни и български имена ще показват онлайн най-новите разработки в региона и ще обменят скъп опит между тях. Рекордните 30 организации са сътрудници на форума, чийто основател и формален уредник за страната за 19-та поредна година е водещата компания в сектора – ЕСРИ България.

Географска информационна система денят сплотява администрация, бизнес, неправителствени организации и академичната общественост. България ще бъде част от 60-те страни, които ще отбележат Световния Географска информационна система ден, демонстрирайки онлайн по какъв начин Географска информационна система технологиите подкрепят и намират все по-широко приложение във всички аспекти на актуалното общество.

В рамките на събитието своя опит ще показа Омар Бадур, програмен началник климатични данни и мониторинг в Световната метеорологична организация. Географска информационна система софтуерът на Esri e съществена платформа, подпомагаща активността на Световната метеорологична организация за мониторинг на климатичните промени и понижаване риска от бедствия. Сред другите тематики ще бъдат новаторските приложения за потребностите на биологичното многообразие в България, показани от Изпълнителна организация по околната среда и Географска информационна система приложение за Групово дело „ Гранична полиция “ за възстановяване ръководството на миграционните потоци на югоизточните граници на Европейски Съюз.

Оливър Чарлзуърт, интернационален шеф в Citilabs, ще покаже по какъв начин посредством Географска информационна система системите международни мегаполиси се оправят с трафика. Двукратно наградената за „ най-хубав кмет “ Таня Христова – кмет на Габрово, ще показа решение за 3D кадастър и подкрепяне дейностите по саниране в община Габрово.

„ На Географска информационна система деня всички ние, експерти от разнородни области, от разнообразни равнища на обществената администрация, бизнеса, неправителствените организации и академията, сплотяваме познания, опит и сила в устрема си към резистентен и по-добър живот “, разяснява Евгения Караджова, шеф на ЕСРИ България и добави: „ Радвам се, че Географска информационна система към този момент се припознава като интегрираща платформа за проучвания, оперативни дейности, обмисляне и правене на политики. В продължение на 19 години, ние от ЕСРИ България, дружно с нашите сътрудници развиваме и утвърждаваме Световния Географска информационна система ден в страната, тъй че през днешния ден той да се трансформира в предстоящо, търсено събитие и да има толкоз огромна посещаемост, предоставяйки неповторима опция за продан на познания, положителни практики, хрумвания за бъдещи начинания и съдействие. “

Освен дискусионния панел, в границите на форума ще бъдат връчени и годишните награди за специфични достижения в областта на Географските осведомителни системи в България. Номинираните ще се борят в четири категории – „ Държавна администрация “, „ Бизнес “, „ Ютилитис “ и „ Наука и обучение “.

ЕСРИ България, основана през 1995г., е извънреден представител на ЕСРИ за страната. ЕСРИ България e водач в региона на Географска информационна система на българския пазар. В продължение на повече от 20 години ЕСРИ България осъществя стратегически Географска информационна система планове в народен мащаб и в разнообразни сфери на стопанската система, в това число кадастър, околна среда, инженерна инфраструктура, сигурност, опазване на здравето, селско стопанство, обучение и други Компанията e формален уредник на Световния Географска информационна система ден в страната ни. ЕСРИ България е сътрудник на българските университети и член на авторитетни български и интернационалните организации.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР