На 15 ноември в Силистренска област, както и в цялата

...
На 15 ноември в Силистренска област, както и в цялата
Коментари Харесай

В Силистра започва традиционната акция на пътна полиция „Зима“

На 15 ноември в Силистренска област, както и в цялата страна, стартира обичайна акция на пътна полиция „ Зима ”. Тя ще продължи доникъде на месец декември и ще се организира в три тематични акции.

Кампания „ С безвредно пътно транспортно средство през зимата ” (за времето от 15 до 24 ноември) е ориентирана към водачите на пътни транспортни средства - колела, транспортни средства с животинска двигателна сила и други Акцентът е осъществяване на инспекция на светлините за тяхната редовност в сходство с нормативните условия при регистрация и пререгистрация на ППС. Планира се взаимно с органите на локалната власт осъществяването на инспекции за съществуването на регистрация, както и за редовността на светлоотразителната сигнализация на ППС с животинска двигателна сила и на малогабаритната селскостопанска техника. Проверките в това направление ще продължат и след привършване на акцията.

Кампания „ Пешеходци, пасажери и водачи за приемливост на пътя ” (за времето от 25 до 4 декември) ще бъде ориентирана към предварителна защита над държанието на пешеходците и пасажерите и над водачите, неосигуряващи преимущество на пешеходците.

Контролът в този интервал ще бъде ориентиран към съблюдаване от пешеходците на разпоредбите за безвредно секване на платното за придвижване, както и за предоставяне от водачите на ППС на преимущество на пешеходците на пешеходните пътеки. Специално внимание ще се обръща на пешеходците в тъмната част на денонощието (при полумрак или на неосветени или едва осветени участъци) движещи се погрешно, изключително отвън обитаемоте места. Ще се взима отношение по отношение на пасажери, пътуващи в нарушаване на ЗДвП, и които с държанието си основават предпоставки за пътнотранспортни катастрофи.

Кампания „ Безопасно шофиране през зимата “ (за времето от 05 до 14 декември) е ориентирана към надзор натехническата изправностна колите ина осветителните системи.

***

ОДМВР-Силистра осведоми, че в интервала от 01.01.2023 година до 13.11.2023 година в Силистренска област са регистрирани 228 пътнотранспортни катастрофи, 61 от които тежки. Загинали са 6 жители, а ранените са 81. През предходния зимен интервал (01.11.2022 година – 31.03.2023 г.) в област Силистра са настъпили 105 пътнотранспортни катастрофи, 22 от които тежки. Загинал е 1 жител, ранените са 29. За същия интервал за открити нарушавания на разпоредбите за придвижване контролните органи са съставили 1448 акта и 12810 фиша – близо половината /5 678/ от които за нарушавания на скоростните режими.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР